Europese Commissie op bezoek bij KP Holland

Europese Commissie op bezoek bij KP Holland

In samenwerking met de NVDE, Geothermie Nederland en HVC kreeg KP Holland maandag 13 mei de Europese Commissie op bezoek. Het onderwerp wat centraal stond: aansluiting op het geothermieproject Trias. Kabinetslid Daniël Mes, van het team van Eurocommissaris voor Klimaatactie Wopke Hoekstra, kreeg in het bezoek een inkijkje in de bijdrage die geothermie levert aan het verduurzamen van de glastuinbouw.

Leo de Vries, Algemeen Directeur KP Holland over het bezoek: “Als jarenlange deelnemer van het Trias aardwarmtenetwerk zet KP Holland graag zijn deuren open voor dit soort vraagstukken. Daarom waren wij zeer vereerd en trots om de delegatie te mogen ontvangen en ze alles te vertellen/laten zien over de duurzaamheidsstappen die wij als bedrijf en als sierteeltsector maken. Een inspirerend bezoek met mooi perspectief voor een duurzame toekomst voor de glastuinbouw!”

Duurzame doelen
Vanuit intrinsieke motivatie heeft KP Holland zich in 2019 aangesloten op het Trias aardwarmtenetwerk. Deze motivatie komt voort uit de ambitie van het bedrijf: de hoogst haalbare kwaliteit Kalanchoë, Spathiphyllum en Curcuma produceren op een volledig duurzame manier. Net als iedere kweker heeft KP Holland energie nodig om de kassen te verwarmen en de planten te belichten. “Dit willen we doen met zo min mogelijk impact op het milieu”, aldus Roy van der Knaap, Technisch Directeur KP Holland. “Daarom investeren we in het gebruik van meer aardwarmte en zonne-energie, windenergie en waterstof, met als doel om in 2040 fossielvrij te kunnen kweken”. De aansluiting op het Trias aardwarmtenetwerk is hierin een belangrijke pijler.

Familiebedrijf KP Holland gaat voor groeiend succes voor kwekers en handelspartners. Als bloeiende plantenkweker weten wij welke criteria gewenst, belangrijk en zelfs essentieel zijn voor het afkweken en verkopen van de beste producten. Binnen Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma gaan we altijd voor het hoogst haalbare. Wij gaan voor plant excellence. Groeiend succes voor kwekers en handelspartners en langdurig bloeiplezier voor consumenten, om zo met elkaar de wereld een stukje groener te maken.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie