Duurzaamheidsverslag Paardekooper Group

Duurzaamheidsverslag Paardekooper Group

Als aanjager van duurzaamheid binnen de verpakkingsindustrie zet Koninklijke Paardekooper Group onverminderd in op een duurzamere toekomst. Gisteren verscheen daarom de tweede editie van het Duurzaamheidsverslag, waarin de organisatie aangeeft niet alleen de CO2- voetafdruk van de eigen organisatie te verminderen, maar ook die van hun klanten en partners.

In hun voortdurende streven om te verduurzamen heeft het verpakkingsbedrijf het afgelopen jaar opnieuw concrete stappen gezet. Hoewel het bedrijf trots is op initiatieven zoals het gebruik van zonnepanelen, het promoten van elektrisch rijden en de verduurzaming van de kantoren, ligt de grootste impact van het verpakkingsconcern in het verduurzamen van de verpakkingen die zij leveren aan hun klanten. Het is hun ambitie om de organisatie en de verpakkingen die zij leveren daar waar mogelijk te verduurzamen. Door kritisch te kijken naar materiaalgebruik en hierover te adviseren, bieden ze klanten alternatieven aan en inspireren ze hen bewustere keuzes te maken. Op deze manier kunnen zij de impact van verpakkingen aanzienlijk verlagen.

Lyanne Paardekooper, CMO en vierde generatie Paardekooper in het familiebedrijf dat ruim 100 jaar bestaat, geeft aan: "Dagelijks maak ik bewuste keuzes in mijn leven, maar ik besef dat de impact die ik als individu maak veel minder groot is dan mijn invloed als ondernemer. Daarom zet ik samen met onze organisatie concrete stappen naar een duurzamere toekomst."

Paardekooper laat in het Duurzaamheidsverslag concrete vooruitgang zien met de introductie van duurzamere verpakkingsoplossingen. Zo introduceerde de organisatie gumtape bestaande uit FSC- gecertificeerd papier met wateractiveerbare lijm gemaakt van zetmeel. Speciaal voor de bloemen en plantensector, waarin Paardekooper wereldwijd marktleider is, is een transparante bloemenhoes ontwikkeld bestaande uit ruim 70% gerecycled plastic. Binnen de voedselverwerkende industrie staat voedselveiligheid voorop en is het toepassen van gerecycled materiaal niet altijd mogelijk. Maar door bijvoorbeeld het design van de ecoliner kratzakken aan te passen, kon Paardekooper daar een materiaalreductie van 10% realiseren.

Samen bouwen aan een duurzamere toekomst
Koninklijke Paardekooper Group gelooft in de kracht van samenwerking en de invloed die ze als bedrijf hebben. In hun streven naar continue verbetering moedigen ze iedereen aan om met hen in gesprek te gaan, vragen te stellen en uit te dagen. Het Duurzaamheidsverslag 2023 is online beschikbaar op www.paardekooper.com/duurzaamheidsverslag.

Bron:

Deel artikel