'Dweil niet met kraan open'

'Dweil niet met kraan open'

Het was eerder al aangekondigd. Phormium heeft een volledig nieuw type energiescherm ontwikkeld en lanceert dit nu ook officieel: PhormiTex Noctis Thermo.

Nu energie besparen meer dan ooit nodig is, overwegen veel telers een tweede energiescherm te installeren. Dit zal de energiefactuur zonder twijfel milderen maar toch blijft veel potentieel onbenut merkte Phormium op. Er zijn namelijk goede redenen om bij het tweede scherm niet te kiezen voor een klassiek transparant energiescherm maar voor een gealuminiseerd type.

"Gealuminiseerde nachtschermen zijn niet nieuw. Tal van studies en tests hebben het concept bewezen: onder andere het GLITCH project bij Universiteit Gent. Maar nooit eerder waren nachtschermen te verkrijgen in de ongeziene prijs-kwaliteitverhouding van PhormiTex Noctis Thermo. Phormium maakt dit mogelijk dankzij haar unieke MEP technologie1 die tal van voordelen biedt."

De MEP technologie1 laat toe om aluminium micropartikels te encapsuleren in het schermdoek op een duurzame en efficiënte manier. De partikels maken het scherm warmtereflecterend, lichtdicht en brandvertragend. Zo ontstaat een superieur energiescherm dat bovendien ook kan ingezet worden als assimilatiescherm.

"Een tweede energiescherm levert een extra energiebesparing van zo’n 15% op. Kies je voor PhormiTex Noctis Thermo, dan komt daar nog eens 7% bovenop. PhormiTex Noctis Thermo laat zich bovendien ook bijzonder goed combineren met LED-belichting. Het warmtereflecterende aluminium houdt het gewas warmer. Een warmer gewas betekent ook een verlaagde kans op schimmelziekten zoals Botrytis."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v