Jaarplan Energie 2024

Jaarplan Energie 2024

De teelt van groenten, fruit, bloemen en planten in Nederlandse kassen wordt al in 2040 klimaatneutraal door een combinatie van verlaging en verduurzaming van het energieverbruik. Dat is de ambitie van de glastuinbouw op gebied van energie, zo laat Glastuinbouw Nederland weten.

Aardgas wordt in 2040 vervangen door geothermiebronnen, duurzame elektriciteit uit het landelijke stroomnet, duurzame warmte van de industrie en uit warmtepompen. Doordat in de glastuinbouw zelf geen productie van CO2 meer plaatsvindt, wordt groene CO2 voor de gewasgroei aangevoerd vanuit afvalcentrales, de industrie, biogas en mogelijk ook uit de buitenlucht.

Om deze ambitie te realiseren beoogt het team Energie van Glastuinbouw Nederland in 2024 te werken aan de kaders en randvoorwaarden van de energietransitie. Ook is het doel intensief te werken aan kennisontwikkeling en -uitwisseling vanuit het programma Kas als Energiebron en de resultaten hiervan meetbaar te maken.

Bekijk in het jaarplan alle concrete doelen en speerpunten op het gebied van energie. Lees ook het volledige jaarplan 2024 van Glastuinbouw Nederland.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie