Meld interesse voor waterstofinfrastructuur

Meld interesse voor waterstofinfrastructuur

In het afgelopen jaar is gebleken dat veel telers interesse hebben in de mogelijke toepassing van waterstof. Hynetwork services (HNS), dochter van Gasunie, coördineert de aanleg van het hoofdtransportnet en wil weten welke aftakkingen naar de toekomst toe nodig zijn. Daarom vragen zij aan partijen die geïnteresseerd zijn in waterstof om zich te melden, zodat zij een volledig overzicht krijgen van regionale/lokale mogelijkheden.

Sinds anderhalf staat waterstof steeds nadrukkelijker op de agenda van Glastuinbouw Nederland en Kas als Energiebron. Hierin wordt samen opgetrokken met Blue Terra als kennispartner. Waterstof lijkt een techniek die op het eerste oog nog ver weg is, maar er worden nu al keuzes gemaakt die van invloed kunnen zijn op de toekomst van onze sector. Waterstof vormt één van de alternatieve verduurzamingsopties in de energiemix van de toekomst. Zeker voor gebieden met beperkingen omtrent geothermie, restwarmte en netcapaciteit kan waterstof een cruciale aanvulling zijn. Dat begint bij het vormgeven van een waterstofnetwerk. Het startschot is gegeven voor de aanleg van het hogedruktransportnet voor waterstof met onder meer backbone en Delta Rhine Corridor. Hynetwork services (HNS), dochter van Gasunie, coördineert de aanleg van het hoofdtransportnet.

Nu in actie komen
Hoewel de toepassing van waterstof pas wordt verwacht over een termijn van 5 jaar voor zakelijke verbruikers, is het zaak om nu al in actie te komen. Laat nú jouw interesse blijken als je waterstof als kans voor stráks in de toekomst ziet. Deze aanmelding bij Hynetwork Services geeft geen verplichtingen, maar opent wel de deur naar een mogelijke regionale infrastructuur.

Lees hier hoe je je kunt aanmelden

Bron: Kas als Energiebron

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie