'Op de koudste plek sturen kost energie'

'Op de koudste plek sturen kost energie'

Pas op met het sturen van het kasklimaat op basis van de koudste plek in de kas. Dat stelde teeltadviseur Hans Pronk tijdens het Kenniscafé van de Coöperatie Broekpolder2040. Het Kenniscafé werd georganiseerd door Kas als Energiebron en was bestemd voor telers in Broekpolder.

Broekpolder is een gebied in Honselersdijk en Kwintsheul. Coöperatie Broekpolder2040 bestaat uit ondernemers en huiseigenaren die willen bijdragen aan de ontwikkeling van de polder. Een van de onderwerpen waaraan de coöperatie werkt is de energietransitie. Zo startte afgelopen zomer het project ‘Energietransitie Broekpolder 2040’.

Doel van dat project is laten zien dat een collectieve aanpak van de energietransitie door ondernemers meer effect heeft dan wanneer ondernemers alleen individueel maatregelen nemen. Het wordt uitgevoerd onder aanvoering van Coöperatie Broekpolder2040, brancheorganisatie Glastuinbouw Nederland, netwerkorganisatie Greenports Nederland en Kas als Energiebron. Op 29 februari organiseerde Kas als Energiebron een Kenniscafé voor ondernemers in Broekpolder. De bijeenkomst werd bezocht door circa tien telers. Robert Solleveld van Kas als Energiebron heette de ondernemers welkom en vertelde over doel en opzet van het energieprogramma.

Lees hier verder

Bron: Kas als Energiebron

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie