RVO start half maart met TEK-vaststellingen

RVO start half maart met TEK-vaststellingen

Vanaf half maart begint het vaststellingsproces van de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). RVO stelt dan de definitieve subsidie vast. De daling van de gas- en elektriciteitsprijzen leidt ertoe dat veel ondernemers (een deel van) het voorschotbedrag moeten terugbetalen, aldus Glastuinbouw Nederland.

Begin 2023 daalden de energieprijzen en die daling zette de rest van het jaar door. De definitieve modelprijzen van 2023 vallen daardoor aanzienlijk lager uit dan de energieprijzen waarmee RVO het voorschot berekende:

  •     De definitieve modelprijs gas 2023 is € 1,36.
  •     De definitieve modelprijs elektriciteit 2023 is € 0,36.

Als gevolg van de lagere energieprijzen blijkt dat een groot deel van de ondernemers die een voorschot ontving (een deel van) dit voorschot moet terugbetalen. Met de de rekentool op de RVO-website bereken je gemakkelijk en snel een indicatie van jouw definitieve subsidie.

Ruime terugbetalingsregeling
Vanaf medio maart 2024 stuurt RVO alle aanvragers bericht om een vaststellingsverzoek in te dienen. Hiervoor heb je de tijd tot uiterlijk 31 mei 2024. Heb je te veel voorschot ontvangen? Dan betaal je het verschil terug. Lukt het niet om in één keer terug te betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan bij RVO. Dat is mogelijk zodra je de beslissing op jouw vaststellingsverzoek heeft ontvangen. Er wordt geen rente gerekend over het terug te betalen bedrag en bedragen onder € 500 hoef je niet terug te betalen. RVO hanteert ruime terugbetalingsmogelijkheden en denkt met je mee. Meer informatie vind je op de RVO- website.

Heb je vragen over het vaststellingsproces of het terugbetalen van subsidie? Dan kun je altijd contact opnemen met RVO. Dat kan via de chat op www.rvo.nl/tek (klik op de oranje chatballon onder in beeld), of telefonisch via 088 042 4460.

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie