Spotprijs onveranderd

Spotprijs onveranderd

De weersverwachting voor de komende week laat zien dat de temperatuur een stapje omlaag gaat, maar dat de omstandigheden mild blijven. Voor het overgrote deel van Europa is het weerbeeld nog steeds 1 tot 3 graden hoger dan het seizoengemiddelde. Voor de spotprijs van elektriciteit verwacht de markt verwacht op basis hiervan weinig verandering, aldus AgroEnergy.

Zowel voor het komende weekend als de volgende week is de gemiddelde prijs met 60 €/MWh in lijn met de termijnprijs van de maand maart.
 
De Freeport LNG-exportfaciliteit in de Verenigde Staten is al een aantal weken niet op volledige capaciteit beschikbaar. Het is de verwachting dat dit aan het einde van deze maand weer is verholpen. De aanvoer naar Europa zal hier tot die tijd nauwelijks hinder van ondervinden. Voor de resterende twee weken van de maand februari worden er alleen al bij de Nederlandse terminals nog vijf LNG leveringen verwacht.
 
De Noorse gasaanvoer zal vanaf 17 februari iets lager worden. Dan is het eerste jaarlijkse onderhoud gepland bij Kårstø. De impact daarvan is vooralsnog beperkt, met een capaciteitsvermindering van 12 miljoen m3 per dag. Dat is nog geen vier procent van de totale beschikbare capaciteit. Volgens de website van Gassco zal de capaciteitsvermindering als gevolg van het onderhoud tot eind april beperkt blijven. Als hier geen verdere verrassingen uitkomen, lijken de huidige prijsdrukkende omstandigheden stand te houden.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie