Tuinbouw Energiedag

Tuinbouw Energiedag

BlueTerra organiseert op vrijdagmiddag 10 maart haar jaarlijkse Tuinbouw Energiedag, met sprekers uit het veld en een gezellige netwerkborrel. Glastuinbouw Nederland is partner van deze dag. De energiemarkt is afgelopen jaar vreemder en onvoorspelbaarder geworden. Dit heeft de tuinbouw hard geraakt. De klimaatdoelen voor 2030 komen ondertussen steeds dichterbij. Hoe kan de glastuinbouw die doelen halen?

De WKK is een reddingsboei gebleken, maar duurzame energieprojecten hebben het zwaar, vooral vanwege de methodiek van de SDE+-subsidie. Hoe moet dat verder? Welk kader is nodig voor een toekomstbestendige en duurzame glastuinbouw? De Tuinbouw Ennergiedag dag wordt ingeleid door Adri Bom-Lemstra (voorzitter Glastuinbouw Nederland). Zij geeft haar visie op de verduurzaming van de sector. Vervolgens wordt in een panelgesprek met Rien Bot (directeur AgroEnergy) en Leon Ammerlaan (kwekerij Ammerlaan TGI) verder ingegaan op wat de glastuinbouw nou nodig heeft.

Nieuwe technieken
Na de pauze komen innovaties aan bod: Bas Godschalk van IF Technology gaat in op de ervaringen met hogetemperatuur warmteopslag op Agriport A7, Arjen de Jong (directeur BlueTerra) vertelt over het nieuwe waterstofprogramma voor de glastuinbouw. Tot slot komen twee boeiende startups aan het woord: Sadiq Van Overbeem van PAR+ vertelt over ervaringen met innovatieve diffuse coatings en Liesanne Wieleman introduceert de Thermeleon warmteopslag. Volgens Bart van Meurs (DivisionQ, onderdeel van Koppert Cress) staan de seinen op groen bij Koppert Cress voor opschaling van beide technieken. De afsluiting bestaat uit een netwerkborrel.

Aanmelden
Via de website kunnen belangstellenden zich aanmelden. De kosten voor deelname aan deze inspirerende middag inclusief lunch en borrel zijn € 75 ex. btw voor tuinders en € 150 ex. btw voor overige bezoekers. Haast is geboden, want het aantal plaatsen is beperkt.

Bron: Kas als Energiebron

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie