Gratis lichtplan Climalux

Gratis lichtplan Climalux

Climalux uit Hoek van Holland, ontwikkelaar van hoogwaardige full-led groeilichtsystemen voor de tuinbouw, heeft een beknopte vragenlijst samengesteld, waarmee nagenoeg direct de lichtbehoefte van een teelt in een bepaalde kas inzichtelijk gemaakt kan worden.

Het formulier wordt vanaf heden digitaal aangeboden via de website van Climalux. Na invulling en toezending krijgt de verzender inzicht in het meest optimale full-led groeilichtsysteem voor zijn teelt in zijn kas. Het uitgewerkte lichtplan geeft een gedetailleerd overzicht van de lichtintensiteit en lichtgelijkmatigheid, de twee elementen die bepalend zijn voor de effectiviteit van het groeilichtsysteem. Het effect hiervan op het gewas, de eventuele meeropbrengsten door b.v. lagere productiekosten, reducering van remstoffen/pesticides en lagere CO2 belasting zullen per situatie verschillen. Op basis van de ingediende gegevens, wordt ook een kostenindicatie samengesteld.

De groeilamp
De CLX V1000 full-led groeilamp is samengesteld uit een dimbare verlichtingsunit en een verticaal ventilatiesysteem, waardoor warmte en vocht gelijkmatig verdeeld wordt in een kas. De unit creëert een optimaal microklimaat rond elke plant, veroorzaakt door de regelbare verticale luchtbeweging in combinatie met de regelbare lichtintensiteit. Door de lampen op juiste wijze aan elkaar te koppelen in een totaalsysteem, vormen ze samen een cluster van klimaatcellen dat bijdraagt aan klimaatgelijkheid in de hele kas, zelfs langs de gevels, en garant staat voor aanzienlijke kostenbesparingen.

Climalux is een Nederlands bedrijf dat zich volledig richt op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige groeilichtsystemen voor groente- en sierteeltgewassen op basis van Het Nieuwe Telen.  Alle systemen en onderdelen worden in eigen beheer ontwikkeld en in Europa geproduceerd.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie