Nieuw educatief programma over plantgezondheid

Nieuw educatief programma over plantgezondheid

Wil jij alles leren over hoe je op een integrale en duurzame manier gezonde en veerkrachtige gewassen kunt telen? Plant Empowerment lanceert op woensdag 12 april een nieuw educatief programma om telers te helpen echt gezonde planten te kweken die resistent zijn tegen ziekten en plagen. De inzichten van de cursus zullen de deelnemers niet alleen helpen de werkelijke betekenis en het belang van plantgezondheid te begrijpen, maar het kan hen ook triggeren om wijzigingen aan te brengen in hun gewasbeschermingsstrategie die de plantgezondheid zal verbeteren. Het programma omvat een reeks online cursussen, gepresenteerd door een multidisciplinair team van specialisten, en wordt ondersteund door een e-book. Inschrijven voor het programma is vanaf vandaag mogelijk.

De voeding in hightech gewassen is de afgelopen decennia grotendeels gedomineerd door kunstmest. In combinatie met betere genetica en betere groeiomstandigheden heeft dit het mogelijk gemaakt om de productieniveaus continu te verbeteren. Maar deze productieverbeteringen hebben een prijs: de constante dreiging van ziekten en plagen. Dit leidde in eerste instantie tot het wijdverbreide gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen in hoogproductieve gewassen. De recente trend naar meer duurzame benaderingen is een positieve ontwikkeling. Maar deze oplossingen pakken nog steeds alleen de symptomen aan in plaats van de onderliggende oorzaak: verzwakte plantgezondheid. En zoals Mark van der Werf – plantgezondheidsspecialist bij Plant Empowerment – zegt: “Alleen echt gezonde planten die resistent zijn tegen ziekten en plagen, leveren ook de hoogst mogelijke opbrengsten op, zowel kwantitatief als kwalitatief.”

Over het programma
Het educatieve programma splitst het complexe concept van plantgezondheid op in verschillende afzonderlijke factoren. Het programma bestaat uit vier online trainingen, waarbij elk onderdeel de nadruk legt op verschillende aspecten van het telen van robuuste en voedzame gewassen met een integrale en duurzame aanpak. Door deze voedingsinzichten te integreren in de teeltstrategie, samen met de basisprincipes van Plant Empowerment, kunnen telers hun reis naar het telen van gezonde gewassen voortzetten. De online sessies worden gepresenteerd door een multidisciplinair team van Plant Empowerment-specialisten.

Elke online cursus wordt gevolgd door een hoofdstuk van een e-book. Het e-book gaat dieper in op verschillende onderwerpen, zoals fotosynthese, opname van mineralen en stikstof, en onderzoekt ook hoe voeding het inherente afweermechanisme van de plant kan helpen in tijden van stress.

Het programma bestaat uit de volgende vier sessies:

Woensdag 12 april:
• online cursus deel 1: How to grow a healthy plant
• e-book: Plant health and photosynthesis

Woensdag 26 april:
• online cursus deel 2: How minerals influence plant health
• e-book: Plant health and minerals

Woensdag 10 mei:
• online cursus deel 3: How to create a solid foundation for healthy plants
• e-book: Plant health and nitrogen

Woensdag 17 mei:
• online cursus deel 4: How substrates and irrigation strategies contribute to healthy plants
• e-book: Plant health and defenses

Schrijf je hier in voor het educatieve programma

Als je niet wilt deelnemen aan de online cursus maar toch het e-book wilt ontvangen, kun je deze hier kopen

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v