Agrotopia in de prijzen

Agrotopia in de prijzen

Tijdens de 15e editie van het World Architecture Festival (WAF) in Lissabon won Rooftop Greenhouse Agrotopia de WAF Award in de categorie Completed Buildings for Production energy & recycling na het te hebben opgenomen tegen acht andere indrukwekkende finalisten uit in totaal 252 inzendingen van over de hele wereld.

Agrotopia kreeg ook een eervolle vermelding voor Best Use of Natural Light Prize, stond op de shortlist voor de Futureglass prijs en werd tweede in de categorie World Building of the Year 2022.

Van Bergen Kolpa Architecten: “We zijn absoluut vereerd met deze onderscheiding. Het is een erkenning van ons ontwerp voor de grootste dakkas van Europa. Het innovatieve gebouw is een voorbeeld voor toekomstige voedselproductie in de stad, intensief ruimtegebruik en circulair energie- en watergebruik bij duurzame glastuinbouw.”

Sinds de opening in 2021 stond Agrotopia ook op de shortlist voor de Dezeen Awards 2022, de ARC22 awards, wereldwijd gepubliceerd in tal van toonaangevende architectuurmagazines, online architectuurplatforms en het Vlaams Architectuurjaarboek 2022. Agrotopia is een ontwerp van Bergen Kolpa Architecten en Meta Architectuurbureau in opdracht van Inagro en REO veiling. Het ontwerpteam bestond uit de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, Tractebel Engineering en Smiemans Glastuinbouwprojecten.

Bron: Wageningen U&R BU Glastuinbouw

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie