Benfried wint HortiContact Innovation Award 2023

Benfried wint HortiContact Innovation Award 2023

Benfried heeft gisteren de HortiContact Innovation Award gewonnen. Bezoekers van de beurs kozen de sluipwesp Trissolcus Basalis als belangrijkste innovatie.

Trissolcus Basalis heeft sinds kort een toelating in Nederland. Benfried heeft samen met haar Italiaanse producent Bioplanet gewerkt aan de ontwikkeling en toelating van deze sluipwesp.

Trissolcus parasiteert de eieren van Nezara viridula, een wants die steeds meer problemen in paprika veroorzaakt. Vrouwelijke sluipwespen leggen één ei in ieder Nezara-ei. Na een paar dagen kleurt het ei zwart en na enige tijd kruipt er een nieuwe sluipwesp uit het ei. Eén vrouwtje kan tot 250 eieren parasiteren. Bij een optimale temperatuur van 27°C is de totale cyclus van de Trissolcus in ongeveer 10 dagen voltooid

De Trissolcus basalis kan in alle gewassen waar Nezara problemen geeft worden toegepast. Geadviseerd wordt om te starten met de introductie nét voordat de eerste Nezara verwacht wordt, maar uiterlijk begin juni omdat dan Nezara van buitenaf in de kas zal komen. Ga uit van minimaal 1 sluipwesp per m2 per week. We adviseren dit wekelijks te herhalen totdat er voldoende parasitering gevonden wordt. Trissolcus wordt geleverd als volwassen sluipwesp en is verpakt per 500 adulten in een koker.

De HortiContact Innovation Award werd toegekend na stemming door het publiek van HortiContact. Op alle beursdagen konden bezoekers in de Tunnel van de Toekomst hun stem uitbrengen. Bekijk hier alle genomineerden.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie