Modiform lanceert the next generation trays

Modiform lanceert the next generation trays

De Pristine trays van Modiform worden geproduceerd van 100% gerecycled polystyreen (PS) zonder kleurstof toevoegingen. Door het weglaten van kleuradditief bepaalt het gerecyclede materiaal de kleur van de tray. Pristine wordt Modiforms standaard voor alle transporttrays. John van der Maarel (Sales Director Modiform): "Wij zijn trots op de deze innovatieve stap. Om onze ambitie Horizon2025 te behalen, hebben we hiertoe besloten. Met de Pristine tray als standaard tray zetten wij een grote stap vooruit naar een duurzame tuinbouw."

Pristine betekent puur, ongerept. Een toepasselijke naam, omdat de trays gemaakt zijn van gerecycled materiaal in de zuiverste vorm. Waar voorheen een nieuwe tray werd bijgestuurd met een kleine hoeveelheid kleuradditief, heeft Modiform besloten deze achterwege te laten. Hierdoor kan er tintverschil ontstaan tijdens de diverse productiemomenten, niet binnen een productierun. Een tray zal veelal zwart ogen, maar kan ook (donker)grijs lijken. Lisa van Koningsveld (Teamleider productmanagement Modiform) legt uit: “De uniforme kleur diepzwart is niet meer de norm, juist een mogelijke kleine afwijking laat zien dat het een duurzaam product is. Dit betekent niet dat trays gevlekt zijn. De verwachting is dat in de loop der tijd de kleur lichter zal worden. Pristine trays zijn dezelfde trays zoals klanten van ons gewend zijn; goede kwaliteit, nu zonder de glanslaag, voor dezelfde prijs, maar veel duurzamer!"
 
Transitie
Modiform zet al sinds maart Pristine trays -nog met de glansslaag- in bij het retoursysteem TrayC in Duitsland. De komende tijd zullen ook de andere transporttrays zonder kleurtoevoegingen en glanslaag van de band rollen. Later volgen de kweektrays. Mochten kwekers voorop willen lopen in deze duurzame omslag, dan kunnen ze met hun kweektrays op aanvraag eerder overstappen op Pristine. De transitieperiode om alle trays uit te voeren in Pristine, zal naar verwachting binnen een jaar plaats vinden. Pristine maakt het kwekers makkelijker om duurzaam te ondernemen, het gaat automatisch.
 
Closed Loop Commitment
Een Pristine tray bevat geen nieuw plastic en extra kleurstof. De gebruikte PS-trays worden opgehaald bij kwekers. Kwekers kunnen daar een marktconforme vergoeding voor ontvangen. De PS-trays worden intern gerecycled bij Modiform en verwerkt tot nieuwe gerecyclede en recyclebare producten. Op deze manier is de materialenkringloop volledig gesloten. 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie