'Substraat van de toekomst' gelanceerd op GreenTech

'Substraat van de toekomst' gelanceerd op GreenTech

Klasmann-Deilmann en Maan Biobased Products lanceren een nieuw substraat: Nygaia. Op 13, 14 en 15 juni zal Nygaia gepresenteerd worden aan potentiële, toekomstige gebruikers, tijdens Nederlands belangrijkste tuinbouwtechnologie-event; de GreenTech in de RAI, Amsterdam.

Op stand nummer 05.301/302 kunnen bezoekers alles ontdekken over Nygaia, waaronder de voordelen en toepassingen van het biologisch afbreekbare substraat. Een team van experts zal bezoekers informeren over de mogelijkheden van deze baanbrekende innovatie.

Tjeerd de Looze, product en commercial manager van Nygaia: “We kijken enorm uit naar de GreenTech en we zijn er klaar voor om ons innovatieve totaalconcept aan de markt te presenteren. Dit hightech substraat is hét antwoord op de vraag van telers die zoeken naar een duurzaam alternatief dat niet alleen goed presteert maar ook past in de teelt van de toekomst. Die is hightech, als je het ons vraagt.”

Over Nygaia
Het biobased en volledig biologisch afbreekbare substraat wordt ontwikkeld door Maan Biobased Products en Klasmann-Deilmann. Zij testen het nu op snelgroeiende schaal. De basisprincipes van Nygaia: De ontwikkelpartners creëerden een vezel met een unieke poriestructuur. In de vorm van een plug of mat bieden deze vezels een solide basis voor plantgroei. De vezel is grotendeels gemaakt van hernieuwbare materialen en breekt onder de juiste omstandigheden volledig af en laat dus geen afval achter. Het bestaat voor meer dan 60% uit natuurlijke grondstoffen, de vezel is inert, vrij van zouten en heeft een opmerkelijk waterhoudend vermogen. Bovendien zorgt het voor een goede luchtbuffer die een gezonde wortelgroei optimaal ondersteunt.

"Deze innovatie is veelbelovend, zeker voor hydrocultuur en vertical farming", vertelt Raymond van Ispelen, commercieel manager van Nygaia. "We testen het product zelf al een geruime tijd en zijn verbaasd over de resultaten die we behalen. Ontdek het zelf op GreenTech! We ontmoeten u daar graag persoonlijk."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie