Bloemen weer onderweg naar Sint-Pietersplein

Bloemen weer onderweg naar Sint-Pietersplein

Na maanden van voorbereiding is vanaf Keukenhof het transport met bloemen vertrokken naar het Sint-Pietersplein in Rome. Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam, kwam naar Keukenhof om de bloemen te zegenen voor het vertrek.

Sinds 1985 vormt de paasviering op het Sint-Pietersplein een prachtig decor voor bloemen en planten van Nederlandse kwekers en handelaren. Tijdens het uitspreken van het Urbi et Orbi, de zegen over stad en wereld, door paus Franciscus ervaren kijkers over de hele wereld de pracht en kracht van bloemen en planten.

Bloemsierkunstenaar Piet van der Burg uit Berkel en Rodenrijs is arrangeur van dit bijzondere project. Samen met een team van tientallen vrijwilligers en Nederlandse kwekers verzorgt hij het design van de bloemenpracht. Het nieuwe leven van Pasen begint in Rome met bloemen uit Nederland. De gerbera is gekozen als hoofdbloem.

Aan deze jaarlijkse reis richting Rome gaat veel voorbereiding vooraf. Koninklijke Van der Slot verzorgt het transport van de bloemen vanuit Keukenhof naar Vaticaanstad. Het is een zorgvuldig afgestemd proces, zodat alle bloemen en benodigde materialen optijd beschikbaar zijn voor de bloemenzee op het Sint-Pietersplein.

De Nederlandse sierteeltsector zorgt weer voor een prachtig kleurenpallet als decor van de Paasvieringen in Rome 2024.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie