FPC balkon- en terrasplanten naar Spanje

FPC balkon- en terrasplanten naar Spanje

De FPC balkon- en terrasplanten reisden met negen kuipplanten kwekers op 10 januari af naar Spanje voor een tweedaags marktbezoek. Het doel: een beter beeld krijgen van de ontwikkelingen in Spanje.

Spanje is een productiegebied waar veel ‘mediterrane’ sierteeltproducten vandaan komen, waaronder veel kuipplanten. De wens van de FPC balkon- en terrasplanten was om een beter beeld te krijgen van de ontwikkelingen in de productiegebieden Almeria en Valencia, waar veel Spaanse kwekers actief zijn.

In Spanje werden de kwekers ontvangen door een lokale gids die het gebied en de lokale kwekers erg goed kent. Dit zorgde ervoor dat ze echt een kijkje in de keuken mochten nemen. In een tijdsbestek van twee dagen werden twaalf bedrijven bezocht. Tijdens deze bezoeken ging het veel over de kansen en uitdagingen van het telen van producten in Spanje. Ook vond er kennisuitwisseling plaats tussen de kwekers. De passie voor het telen van kwalitatief mooie sierteeltproducten kwam echt naar boven. Het was mooi om te zien dat er wezenlijke verschillen waren tussen de twee productiegebieden met ieder zijn kansen en uitdagen.

Productmanager en mede-organisator Tim van der Kooi van Royal FloraHolland: “Dit was het eerste marktbezoek van 2023. Een zeer succesvol marktbezoek wat veel kennis en inzichten heeft opgeleverd. Ook hebben de leden van de FPC elkaar beter leren kennen tijdens deze trip.”

Royal FloraHolland organiseert dit jaar meerdere marktbezoeken voor kwekers. Hierover volgt binnenkort meer communicatie.

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie