'Aalsmeer-Oost brengt nieuwe energie, dat voel je'

'Aalsmeer-Oost brengt nieuwe energie, dat voel je'

"Het gaat nu écht gebeuren! Vorig jaar rond deze tijd stond er nog niets en keken we door VR-brillen naar de toekomst. Nu zie je het voor je, is het tastbaar en komt de vaart erin. Indrukwekkend!" Het is maar één van de enthousiaste reacties tijdens het bezoek van de Ledenraad en later de Raad van Commissarissen aan de nieuwbouw van Marginpar en de nieuwe productstraat op Aalsmeer-Oost.

Madeleine Schure trapte af met een welkomstwoord en een introductie op de nieuwe film over Aalsmeer-Oost. Daarna volgde de rondleiding met gastheren Martijn Vis (Programmamanager Vastgoed) en Dirk Molenaar (Portefeuillemanager Vastgoed). Die tour was op stepjes en dat leidde af en toe tot wat hilariteit.

Natuurlijk was er gelegenheid om vragen te stellen, want "hoe duurzaam is Aalsmeer-Oost eigenlijk?" De nieuwbouw op Aalsmeer-Oost is uiterst duurzaam en verdient de BREEAM-certificering Very Good. Duurzaam. Toekomstbestendig. Gasloos met een laag energieverbruik. Heel belangrijk! Zeker in deze tijden, waarin veel kwekers al de mogelijkheden onderzoeken om een CO2 neutrale koelcel te ontwikkelen. Bij Marginpar werd we ook een kijkje genomen in de koelcel, de kantoren, de verwerkingsruimte en de loading docks. "Is Aalsmeer-Oost geschikt voor verdere automatisering in de toekomst?" Ook dat is het geval. 100% futureproof dus.

Nieuwe energie
De sfeer was feestelijk en terecht, meent één van de genodigden: "Goed om te zien dat bij de ontwikkeling van Aalsmeer-Oost, ondanks de lastige tijden waarin we nu zitten, toch vooral is gekeken naar de toekomst. Het toont de ambitie van Royal FloraHolland voor de lange termijn en biedt perspectief voor de sierteeltsector. Aalsmeer-Oost brengt nieuwe energie. Dat voel je en is mooi om te zien."

De ontwikkeling van de productstraat en de nieuwbouw van Marginpar loopt volgens planning en binnen budget. Naar verwachting wordt het nieuwe pand van Marginpar en de productstraat medio november 2022 opgeleverd. Beide zijn dit jaar nog operationeel.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie