Eén uniforme brief


Eén uniforme brief

Sinds 1 oktober dit jaar is er via Floriday één uniforme brief voor de directe handel (CONNECT-handel). Dit geldt voor alle hubs van Royal FloraHolland. Hiermee werkt Floriday toe naar één standaard voor de sierteeltsector. Op de nieuwe uniforme brief is ruimte voor maximaal 16 partijen. Meerdere brieven uitprinten is op deze wijze niet meer nodig. Zo kunnen kwekers en kopers gezamenlijk zorg dragen voor minder papierverbruik binnen de sector.

De ambitie om toe te werken naar een uniforme brief voor de sierteeltsector bestaat al langer. Doordat elk softwarepakket een eigen brief voor zijn gebruiker gegenereerde, ontstond er een veelheid aan verschillende brieven voor veilingen, vervoerders en kopers met diverse typen barcodes. Aangezien iedere gebruiker zijn eigen voorkeuren en wensen heeft hierin en de brief een flinke impact had op de keten, was het uniformeren ervan een enorme uitdaging. Dit proces werd dan ook tot voor kort uitgesteld.

Voortaan één brief per kar
Doordat de brieven in of via het Floriday platform worden gegenereerd, zag Floriday het als kans om te werken met één uniforme brief, voorzien van één unieke barcode. In het ontwerp van de uniforme brief nam Floriday direct de wensen vanuit de sector mee, zoals de mogelijkheid om meer dan 5 partijen op één brief te kunnen plaatsen. Hierdoor hoeft er - met de juiste instelling door de koper - maar één brief per kar te worden geprint in plaats van meerdere brieven.

Papier besparen met de juiste handelsinstelling
De nieuwe brief biedt ruimte aan maximaal 16 partijen. Wil je als koper ook maximaal 16 partijen op je brief hebben en kan jouw softwarepakket dit ook aan? Dan kun je de handelsinstelling hiervoor op 'aan' zetten. Zet je de handelsinstelling niet aan, dan krijg je de nieuwe brief ook, maar dan met maximaal 5 partijen. Door deze handelsinstelling te activeren kun je enorm veel papier besparen. Doordat er na activatie 16 partijen op de brief kunnen worden getoond, bespaart de sector uiteindelijk tot wel 659.142 vellen papier per jaar.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie