Nieuwe online marktplaats voor sierteelt: Everspring

Nieuwe online marktplaats voor sierteelt: Everspring

Het bedrijf Flora Logistics heeft officieel haar nieuwe bedrijfsmerk gelanceerd: Everspring. Everspring is de online sierteeltmarktplaats die kwekers en retailers direct met elkaar verbindt. Met het platform verkort Everspring de sierteeltketen en stelt het bedrijf retailers in staat verse planten en bloemen aan hun klanten te verkopen die rechtstreeks bij de kweker vandaan komen.

Everspring is ontstaan vanuit de constatering dat de huidige sierteeltdustrie verouderd, gefragmenteerd en onnodig complex is. Daarom heeft het bedrijf een gebruiksvriendelijke groothandelsmarktplaats ontwikkeld die kwekers en retailers in heel Europa rechtstreeks met elkaar verbindt. Met het platform biedt Everspring next-level agrilogistics; het is nu mogelijk voor retailers om een breed assortiment bloemen en planten van topkwaliteit te leveren aan consumenten, vers van de kwekerij en via de kortst mogelijke route. Bas den Hoed, CEO bij Everspring: "E-commerce is een uitdagende job. Met ons platform maken we dit heel gemakkelijk. Kwekers kunnen hun e-commerce aanbod koppelen aan webshops van retailers, zoals bouwmarkten, supermarkten, tuincentra en platforms als Bol.com, Kaufland en Amazon. Wij geloven in een kortere toeleveringsketen in de sierteeltsector, gedreven door de end-to-end technologie en logistieke oplossingen van Everspring."

Retailers in staat stellen hun bedrijf te laten groeien
Everspring verbindt retailers rechtstreeks met een vertrouwd netwerk van bloemen- en plantenleveranciers in heel Europa. Retailers die zijn aangesloten bij Everspring kunnen het assortiment van kwekers direct aan hun consumenten aanbieden zonder dat zij deze op voorraad hoeven te hebben. Bas: "Dit betekent eerlijke prijzen, een vers aanbod en een duurzame en efficiënte keten. Met ons platform hebben retailers nergens omkijken naar. Wij zorgen voor alle betalingen. En samen met de kwekers en fulfilment partners zorgen wij voor het transport tot aan de deur van de consument."

Kwekers een plek bieden om rechtstreeks aan retailers en consumenten te verkopen
Wanneer kwekers zich aansluiten op het platform, stelt Everspring hen in staat om hun verse producten rechtstreeks aan consumenten te verkopen. Via hun eigen verkoopkanaal of via een vertrouwd en breed netwerk van Europese retailers. De eigen ontwikkelde technologie automatiseert de gehele keten en neemt onnodige schakels weg. Kwekers die reeds succesvol op het platform zijn aangesloten zijn onder andere VDA Plant, OK Plant en Plantanious.

Korte en transparante keten
Bas: "Met een toegewijd team delen we onze sierteeltkennis en creëren we slimme technische en supply chain oplossingen die het voor retailers en kwekers makkelijker maken om hun bedrijf te laten groeien en schalen. Bij Everspring zijn we er trots op dat we bijdragen aan een duurzamere wereld door de toeleveringsketen zo kort en transparant mogelijk te maken. Ons bedrijf wordt nu opgeschaald en we kunnen niet wachten tot andere kwekers en retailers zich bij ons aansluiten."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie