'Kwekers en kopers moeten met elkaar om de tafel'

'Kwekers en kopers moeten met elkaar om de tafel'

We lopen door de kassen en de magazijnen van Nieuwkoop Europe. Het bedrijf in de Kwakel biedt een totaalconcept: hydrocultuur, potplanten, een eigen spuitspraat, een immens assortiment potten en geïmporteerd groen vanuit diverse plekken ter wereld. Platformbeheerder Leo van Ruiten: “Bij Nieuwkoop draait het om maatwerk, de klant is hier echt koning.”

De groothandel verzorgt veel interieurbeplanting. Naast de eigen kweek worden er ook producten ingekocht en doorgekweekt tot eindproducten die de verkoop ingaan. Leo: “Wij maken zodoende als kweker én als koper gebruik van Floriday.”

Inloggen voor snel inzicht
Leo buigt zich volledig over het aanbod van de kwekerij binnen de groothandel. “Ik zorg ervoor dat het hele assortiment goed in Floriday staat. Dagelijks zorg ik ervoor dat de prijsgroepen, de levervoorwaarden en al onze artikelen goed staan. De inkoop- en verkoopafdeling vervolgt het proces en is bezig met in- en verkoop via Floriday.”

Bij Nieuwkoop Europe kennen ze een gecombineerde manier van werken. Leo: “Ons assortiment zet ik direct in de schermen van Floriday. De verkoop verloopt vervolgens via ons eigen softwaresysteem met de API-koppeling met Floriday. Ook de intake van verkooporders en het aanbieden van inkooporders gaat via de API-koppeling met Floriday, dat werkt goed. Daarnaast verkopen we ook via onze eigen webshop. Alle systemen communiceren met elkaar. We vinden het belangrijk ons aanbod realtime te presenteren.”

Lees hier verder

Bron: Floriday

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie