Nieuw op de markt: Scabiosa Virtuoso Saura

Nieuw op de markt: Scabiosa Virtuoso Saura

Scabiosa Virtuoso Saura, ontwikkeld door veredelaar HilverdaFlorist, is vanaf heden exclusief verkrijgbaar bij teler Marginpar. Na het ondertekenen van een exclusieve licentieovereenkomst in juli vorig jaar, worden de eerste bloemen binnenkort geoogst van de Keniaanse velden van Marginpar. Vanaf dit moment zal het kleurrijke meesterwerk Saura jaarrond beschikbaar zijn voor de bloemist.

Marginpar is continu op zoek naar bijzondere bloemen om het verschil mee te kunnen maken. Door samen te werken met diverse veredelaars biedt het bedrijf een zo compleet mogelijk assortiment aan voor de bloemist. Na een zorgvuldige selectie is Saura, veredelt door HilverdaFlorist een van de nieuwste aanvullingen op het assortiment.

De vermeerdering en productie van jong plantmateriaal voor deze variëteit wordt gedaan door Murara Plants Kenya, dochteronderneming van HilverdaFlorist. Murara Plants is leidende specialist in de Afrikaanse markt voor zowel snijbloemen, als pot- en tuinplanten. “Wij zijn ontzettend trots en dankbaar voor deze samenwerking en kijken ernaar uit om deze verder uit te bouwen in de toekomst”, aldus Eric Bouman, Managing Director Murara Plants Kenya.

Saura is onderdeel van de recent gerestylede Virtuoso serie. “Elke bloem is een levend meesterwerk, met de naam van een beroemde kunstenaar.” Deze variëteit is een lang houdbare, fascinerende bloem die precies die gewenste diepte en textuur toevoegt waar je naar op zoek bent. Ze komen geleidelijk open tot ze haar volledige grootte bereikt. Haar naam heeft ze te danken aan Antonio Saura, een Spaanse kunstschilder. Hij stond – zeer passend – bekend om zijn kleurrijke werk, vol textuur, en vaak abstract.

HilverdaFlorist & Marginpar
Marginpar en HilverdaFlorist hebben een langdurige relatie, met diverse HilverdaFlorist variëteiten die al deel uitmaken van het Marginpar assortiment. Deze samenwerking, oorspronkelijk gestart met de Limonium Diamond serie, wordt nu verder versterkt met de toevoeging van Scabiosa Virtuosa® Saura. Beide partijen kijken uit naar de voortzetting van deze bloeiende samenwerking.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie