Rozen in de prijzen

Rozen in de prijzen

Deze week is Keukenhof het toneel voor een spectaculaire rozenshow. De branche is continue aan het vernieuwen. Hierdoor kunnen tijdens de show zelfs rozensoorten geshowd worden, die nog niet te koop zijn in de winkel. Voorafgaand aan de rozenshow heeft op 4 april de keuring plaatsgevonden. De keuring van de roos onderscheidt zich, doordat er twee keuringscommissies zijn: een vakkeuring en een handelskeuring. Beide keuringscommissies hebben 323 vazen beoordeeld, ingezonden door 54 deelnemers.

De eerste prijs Roos NL is uitgereikt aan SK Roses uit Den Hoorn. Met hun Rosa ‘Avalanche’ scoorden SK Roses de meeste punten. De bloem is mooi uniform met donker blad, grote knoppen en rijkgevulde prachtige bloemblaadjes.

In de categorie ‘Trosroos NL’ heeft de vakjury de Rosa ‘Bridal Flow’ van Voorn Spray Roses uit Luttelgeest als winnaar aangewezen. De ‘Bridal Flow’ geurt heerlijk, heeft natuurlijke variatie en doet zijn naam eer aan met zijn een prachtige bruidskleur.
 
De eerste prijs Roos Import is toekend aan De Ruiter Innovations B.V. uit Amstelveen. Hun Rosa ‘Candy X_Pression’ heeft een aparte intense kleur en is prachtig gevuld.
 
De eerste prijs Trosroos Import is gewonnen door Rosa ‘Elisana’ van Sian Flowers uit Kenia. De bloem is onderscheidend en bijzonder van vorm.
 
Prijsuitreikingen Handel
De eerste prijs Roos NL is door de juryleden uitgereikt aan Van der Hulst Rozenkwekerijen uit Meterik voor hun Rosa ‘Big Girl’. Met het donkere blad en venieuwende kleur is het een echte eyecatcher. De handel is zeer onder de indruk van deze bloem en wacht in spanning af tot de ‘Big Girl’ verkrijgbaar is. Score 9,8.
 
De eerste prijs Trosroos ging naar Rosa ‘First Date’ van Aad Fransen V.O.F. uit De Lier. De fantastische uitstraling, mooie opbouw van de tros en zware takken zorgen ervoor dat deze bloem een 9.8 scoort. De unieke grote bloem en mooie kammen springen in het oog.
 
In de categorie Import vond de jury Rosa ‘Pink X_Pression’ van De Ruiter Innovations B.V. uit Amstelveen de meeste indruk maken. Deze roos won met 9.7 punten in deze categorie de eerste prijs. De fantastische vaas is mooi van kleur, vernieuwend en extravagant.
 
De vakprijs hebben bij commissies toegekend aan Holla Roses B.V. uit De Kwakel. Met het zeer innovatieve assortiment van vooral trosrozen is bovengemiddeld. De kwaliteit is stabiel en het bedrijf levert een mooie verbreding van het assortiment.
 
De Rozenshow in Keukenhof is te zien tot en met 9 april 2024.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie