Stap 1 centraal veilen roos succesvol afgerond

Stap 1 centraal veilen roos succesvol afgerond

Inmiddels zit Royal FloraHolland midden in het implementatieproces van centraal veilen roos. De eerste stap, het aanpassen en gelijktrekken van alle veilgroepen, is op 2 november succesvol afgerond. De volgende stap is het aanvullen van de eerste centrale bloemenklok C06 met aanvoer uit Rijnsburg. Deze stap staat gepland voor 16 november.

Stap 1: door veilgroep aanpassingen impact voor kopers kleiner
“Het aanpassen van alle veilgroepen was vooral intern een complex vraagstuk. Maar door vooraf alle veilgroepen gelijk te trekken, is de impact voor kopers straks tijdens de overgang naar centraal veilen roos veel kleiner. We zijn blij dat alles vlot en volgens plan is verlopen, op naar de volgende stap”, aldus Léon Haasbroek, Manager Operations Dealmaking.

Stap 2: centrale klok C06 uitbreiden met aanvoer vanuit Rijnsburg
Vanaf 16 november worden de productgroepen alstroemeria, strelitzia, cymbidium, snij-anthurium, phalaenopsis en de overige snij-orchideeën niet meer op lokale klokken in Rijnsburg geveild. Vanaf dan gaan ze op in de huidige centrale klok C06, waar op dit moment aanvoer uit Naaldwijk en Aalsmeer geveild wordt. "Dit is een belangrijk moment, want we testen hiermee de techniek van het centraal veilen over 3 fysieke hubs (locaties). Centrale klok C06 wordt de eerste klok waar we het aanbod van 3 hubs digitaal centraliseren op één centrale veilingklok. Een belangrijke stap richting het realiseren van een optimale prijsvorming."

Omdat Royal FloraHolland in de implementatiefase van centraal veilen zit, zijn diverse wijzigingen nodig. "Op 15 en 16 november komen een paar grote wijzigingen in de veilschema’s van Rijnsburg. In Naaldwijk wordt op 15 november klok N07 overgezet naar klok N05. Op 23 november gaan we verder met stap 3, de start van de eerste centrale rozenklok C07. Dan is er nog een aantal veilschema wijzigingen."

Lees hier meer

 

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie