'Stemming op de klok zo veranderlijk als het weer'

'Stemming op de klok zo veranderlijk als het weer'

De handel op de klok reflecteert de jaargetijden en de kleuren die erbij horen. Veilingmeester Luus Hooyman kan die wisseling van de seizoenen erg waarderen, maar ziet ook dat het weer in ons kikkerlandje de stemming op de klok behoorlijk kan beïnvloeden, zo laat zij in een blog op de website van Royal FloraHolland weten.

Verder wijst ze erop dat het een spannend najaar wordt, met de invoering van centraal veilen en natuurlijk de organisatie van Trade Fair Aalsmeer, dé internationale sierteeltbeurs.

"Hadden we toch maar even een flinke nazomer te pakken! En ook de eerste koudste nacht van het najaar. Ik ben er gek op, die seizoenen. Het aanbod op de klok speelt daar ook prima op in. Wat wil je ook, als je werkt tussen de bloemen en planten? De kleuren van nu zijn geel, oranje, warm rood en paars. De producten: herfstbloemen (chrysanten, lelies), takken, grassen, bessen, heide, Skimmia, pompoenen en andere groenblijvers. De kleur wit staat nu niet in de top 10 van de inkooplijstjes en producten met deze kleur blijven dan ook een beetje achter in prijs. Dat komt vast goed, want het verleden leert dat de 1 november-inkoop gericht zal zijn op witte bloemen. Het vreemde bij de prijsvorming is wel dat de stemming onder de inkopers afhangt van het weer in Nederland. Is het hier in ons kikkerlandje te warm en de aanvoer daardoor wat hoger (de nachten waren ook te warm), dan is de animo om te kopen laag. Vreemd, want het overgrote deel gaat toch naar verdere bestemmingen…"

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie