'Veel aandacht dubbelbloemige Mandevilla'

'Veel aandacht dubbelbloemige Mandevilla'

Stef Koene van kwekerij Beauty Plants kijkt tevreden terug op de Trade Fair Aalsmeer van afgelopen week. Er was veel aanloop op hun beursstand en met de dubbelbloemige Mandevilla pakte het Maaslandse bedrijf de 2e prijs in de Glazen Tulp Award.

De natuur is mooi en zelfs foutjes van de natuur herbergen veel schoonheid. Dat blijkt wel uit de eerste dubbelbloemige Mandevilla op de markt, gevonden door kwekerij Beauty Plants in Maasland. Onder de merknaam Sundaville Double Blush Pink ontving deze cultivar de 2e prijs in de Glazen Tulp Award 2023-2024 in de categorie Tuinplanten tijdens de Trade Fair Aalsmeer.
Mede dankzij de prijs trok de plant veel bezoekers naar de stand van de kweker. Maar ook dankzij de mooie presentatie in een Mediterrane setting op de beursstand. “We hebben heel veel aandacht gekregen voor deze Mandevilla. We hadden een sfeervol hoekje ingericht, met een bankje en daarachter een wand vol bloeiende planten. Veel beursbezoekers wilden even op de foto op dat bankje”, vertelt salesmanager Stef Koene van Beauty Plants. Samen met zijn broer Tim en vader Nol runt hij het familiebedrijf.

De dubbelbloemige cultivar is een eigen vondst, ontstaan uit een foutje van de natuur, zoals Koene het noemt. “Die hebben we vervolgens gestekt en weten te stabiliseren tot een nieuwe soort.” Zoiets is natuurlijk een krent uit de pap voor een sierteeltbedrijf, vindt hij. “Veel inkopers kwamen vragen of ze deze cultivar konden reserveren, onze verkoop start pas komend voorjaar.”
Ook met de andere productgroepen, Camelia en Anigozanthos wist Beauty Plants de internationale bezoekers te bekoren. De telers hadden de stand zo ingericht dat elke productgroep een eigen hoekje met eigen bijpassende sfeer kreeg. De Mandevilla’s een Mediterraan tintje, voor de winterharde Camelia een stoere winterlook en de veelkleurige Anigozanthos werden gepresenteerd tegen een strakke zwarte achtergrond om de kleuren te accentueren. Die laatste soort trok ook veel bekijks omdat die als potplant maar weinig geteeld wordt, vertelt de jonge ondernemer.

Zaadjes planten
Voor Koene is de Trade Fair Aalsmeer echt een relatiebeurs en wat dat betreft was het heel geslaagd. “We hadden een mooi plekje op een hoek met veel aanloop. Ook de verplaatsing naar dinsdag tot en met donderdag is ons goed bevallen. Ik heb vooral veel van onze bestaande relaties gesproken, waaronder ook afnemers die ons wat minder in beeld hebben. Zulke ontmoetingen halen de banden aan en brengen ons assortiment weer even op het netvlies. Het is vooral zaadjes planten zo’n beurs, wanneer je gaat oogsten, weet je niet.”

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie