'Vernevelen met slootwater'

'Vernevelen met slootwater'

JB Groep test momenteel met het vernevelen van slootwater. Dat liet eigenaar Jordy van den Berg vanochtend weten op Paprika Tasty Radio. Door middel van ultrafiltratie kan dit water worden ontdaan van bacteriën, waardoor op water kan worden bespaard.

In warme periodes hebben gewassen last van hoge temperaturen. Ze groeien minder hard of hebben een lagere vruchtontwikkeling bij aanhoudende droogte en warmte. Hogedruknevel speelt een belangrijke rol bij klimaatbeheersing. Met nevel wordt de gewenste luchtvochtigheid in een ruimte bereikt, waardoor een aangenamer en gunstiger klimaat ontstaat. Dit komt de kwaliteit van producten uit de tuinbouw ten goede. In kassen leidt dit bijvoorbeeld tot een beter klimaat, waarbij planten en gewassen optimaal bestand zijn tegen extreme omstandigheden.

JB Groep is gespecialiseerd in hogedruknevelinstallaties. Het bedrijf voert momenteel tests uit met het vernevelen van slootwater om te kunnen besparen op het gebruik van water. "Hierdoor kunnen telers besparen op het gebruik van water", aldus Jordy van den Berg. "We hebben de eerste pilots nu draaien en de cijfers zijn goed. Er kan echt een kostenbesparing worden gerealiseerd."

Om alle bacteriën uit het water te krijgen, wordt ultrafiltratie ingezet. Dit is een aparte unit die naast de vernevelinstallatie wordt geplaatst en het water volledig reinigt en geschikt maakt voor verneveling in de kas. "Waterbeschikbaarheid is een belangrijk thema. Wij willen op deze manier een oplossing bieden voor dit probleem", aldus Van den Berg.

Heb je het gesprek op Paprika Tasty Radio gemist? Luister dan uitzending dan hier terug.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!