Studenten groeien door Student Challenges

Studenten groeien door Student Challenges

Pionieren voor een betere wereld trekt velen naar Wageningen University & Research. Voor studenten van over de hele wereld is een WUR Student Challenge een ultieme manier om hiermee kennis te maken. Het vernieuwende onderwijsconcept viert haar eerste lustrum.

Bij het 100-jarig bestaan van de universiteit 2017 organiseerde Wageningen University & Research voor het eerst een grote internationale studentenwedstrijd in de levenswetenschappen. Daarvoor bestonden er alleen challenges van beperkte omvang, georganiseerd door leerstoelgroepen. Maar bij het eeuwfeest pakte de universiteit flink uit. De WUR Student Challenge zag het levenslicht.

Het concept van die eerste challenge was als volgt. Teams van bachelor-, master- en PhD-studenten en pas afgestudeerden uit de hele wereld konden zich inschrijven voor de Urban Greenhouse Challenge. De opdracht was om een vernieuwend concept voor stadslandbouw te ontwerpen op een specifieke locatie, in dit geval de voormalige Bijlmer Bajes. De wedstrijd duurde zeven maanden en trok meteen dertig teams, samen goed voor 260 deelnemers.

Lees hier verder

Bron: Wageningen U&R

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!