Global business manager voor Growcoon en Nygaia

Global business manager voor Growcoon en Nygaia

Op 1 december 2023 is Niels Mathlener (45) aan de slag gegaan als global business manager bij Klasmann-Deilmann. In deze functie gaat Niels samen met de internationale Sales & Marketing teams van Klasmann-Deilmann en innovatiepartner Maan Biobased de producten Growcoon en Nygaia verder wereldwijd in de markt zetten. Niels Mathlener brengt veel internationale ervaring mee en werkte onder meer bij gerenommeerde bedrijven als Grodan en Burpee.

Klasmann-Deilmann, is trendsetter in de high-tech tuinbouw en levert kwalitatieve substraten voor de teelt van fruit, groente, kruiden, sierplanten, bomen en heesters. Met hoogwaardige en innovatieve producten draagt Klasmann-Deilmann bij aan een duurzame plantengroei wereldwijd. Growcoon en Nygaia zijn twee belangrijke innovaties in de gesloten teelt. Growcoon, een biologisch afbreekbare pot die gevuld kan worden met elk gewenste substraatmengsel, is inmiddels al meerdere jaren op de markt. Nygaia is een volledig biologisch afbreekbaar en biobased substraat en komt in 2024 voor de verkoop beschikbaar.

Innovatieve sector
Niels Mathlener koos bewust voor een carrière in de tuinbouw. ‘Deze sector speelt een belangrijke rol in de wereldwijde voedselvoorziening en het is enorm interessant om daaraan een bijdrage te leveren. Het is bovendien een zeer innovatieve en professionele sector, waar actuele ontwikkelingen als duurzaamheid en AI volop aandacht krijgen. En waar het gaat om duurzaamheid, zijn Growcoon en Nygaia producten die voor een echte doorbraak kunnen zorgen.’

Marketingstrategie uitrollen
De nieuwe global business manager ziet het als een boeiende uitdaging om de marketingstrategie voor Growcoon en Nygaia het komende jaar uit te rollen. Hij heeft hoge verwachtingen van deze recente innovaties van Klasmann-Deilmann en verheugt zich erop daarmee de markt te veroveren. "We willen een zo’n breed mogelijk publiek kennis laten maken met deze unieke producten. Mijn missie is geslaagd als de sector niet meer om onze duurzame producten heen kan en als we gezamenlijk serieuze stappen zetten naar een duurzamere toekomst."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie