RFH gaat herfinanciering aan voor 210 miljoen euro

RFH gaat herfinanciering aan voor 210 miljoen euro

Royal FloraHolland heeft overeenstemming bereikt over een herfinanciering van € 210 miljoen. Deze herfinanciering biedt de komende jaren voldoende financiële ruimte om investeringen te doen in de strategie, waar onder duurzaamheid, vastgoed en dagelijkse dienstverlening. Voor het eerst in haar geschiedenis gaat Royal FloraHolland voor financiering een link leggen met verduurzaming. De kredietlijn van drie banken toont aan dat er veel vertrouwen is in de strategie van Royal FloraHolland en de rol die Royal FloraHolland heeft bij de verduurzaming van de sierteeltsector.

De nieuwe kredietlijn wordt verstrekt door een bankensyndicaat bestaande uit ABN AMRO, ING en Rabobank, en heeft een looptijd van vijf jaar met de mogelijkheid om voor 2 jaar te verlengen. Dit ter vervanging van de huidige kredietfaciliteit van € 195 miljoen, waarvan de afgelopen jaren overigens weinig gebruik is gemaakt. Met deze financiering kan Royal FloraHolland de komende jaren uitvoering geven aan strategische trajecten zoals verdere investeringen in digitaal platform Floriday en de realisatie van nieuw vastgoed op Aalsmeer Oost. Ook investeringen in duurzaamheid staan op de planning, van verduurzaming van vastgoed tot initiatieven om de sector te verduurzamen. Daarnaast dient de financiering voor het opvangen van schommelingen in liquiditeit in de bedrijfsvoering.

“Ik ben trots op het grote vertrouwen dat banken laten zien in de koers van Royal FloraHolland. De herfinanciering geeft ons de handelingsruimte om te investeren in ons digitale platform en fysieke platform, de logistieke hubs. Dit komt direct ten goede aan de dienstverlening aan onze leden en andere klanten”, legt David van Mechelen, Chief Financial Officer van Royal FloraHolland, uit. “Daarnaast zal Royal FloraHolland de komende jaren onder meer gaan investeren in het verduurzamen van haar vastgoed, installatietechniek en werkmaterieel. Een belangrijke stap op weg naar een CO2 neutraal Royal FloraHolland”, aldus Van Mechelen.
 
Ton van Adrichem, Sr. Relatiemanager ING, namens het bankensyndicaat; “Als banken zijn we verheugd om Royal FloraHolland met deze nieuwe en verruimde financiering te kunnen ondersteunen bij het uitrollen van haar strategische plannen. In het bijzonder met betrekking tot het verder verduurzamen van het vastgoed, evenals de organisatie en de operationele activiteiten van Royal FloraHolland. Dit geeft ook een mooie stimulans aan de verdere verduurzaming van de sierteeltsector als geheel.”

Bron:

Deel artikel