Wittevlieg bestrijden in de teelt van gerbera

Wittevlieg bestrijden in de teelt van gerbera

Wittevlieg in gerbera is biologisch steeds beter te bestrijden. In het World Horti Center in Naaldwijk zijn op 4 en 5 oktober 2023 de resultaten getoond van proeven die Nufarm samen met HortiPro had aangelegd. Bekijk een video hierover.

"Met de proeven hebben we laten zien dat wittevlieg met biologische middelen goed te beheersen is. Daarbij hebben we ook gekeken naar het effect van de middelen op luis en trips: plaaginsecten die eveneens tot gewasschade kunnen leiden. We hebben een schema gemaakt met drie biologische middelen: NoFly en NeemAzal-T/S van Nufarm en daarbij Naturalis-L van Hortipro. Verder hebben we voor de monitoring gebruik gemaakt van het nieuwe wittevlieg feromoon van Hortipro."

Natuurlijke balans in de kas
Met de proeven wil Nufarm aantonen dat bovenstaande combinatie van middelen een goede oplossing is voor wittevliegproblemen in de gerberateelt. "Zeker gezien de toekomstige ontwikkelingen waarbij minder (chemische) middelen beschikbaar zijn, is dat belangrijk. Maar ook met het oog op een natuurlijke balans in de kas met een belangrijke rol voor natuurlijke vijanden is het steeds belangrijker dat we leren werken met middelen die goed integreerbaar zijn."
 

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie