Legal Cannabis Coalition eindelijk een feit

28-05-2020    11:37   |    aGRIhOLLAND

Na meer dan 2 jaar van samenwerking in een door Wageningen University & Research uitgevoerde teeltproef voor medicinale cannabis hebben in Nederland gevestigde ondernemingen uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen besloten hun kennis en ervaring te bundelen. Daarmee is het kenniscentrum Legal Cannabis Coalition (LCC) een feit.

In de LCC brengen de tuinbouwondernemingen, in samenwerking met laboratoria, Life Science en wetenschap hun wereldwijd opgedane kennis en ervaring samen. Door haar leidende positie is de Nederlandse tuinbouwsector vanaf de prille start van de legalisering van cannabis in met name Noord-Amerika actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van teeltlocaties, -techniek en teelt.

De LCC wil de wereldwijde legalisering van cannabis professioneel ondersteunen bij de ontwikkeling van teeltlocaties, -techniek, teelt, onderzoek, laboratoriumtesten, GMP, compliance en product- en marktontwikkeling. Telers, overheden, investeerders en retail doen nu al een beroep op de kennis en ervaring van de coalitie van tuinbouwbedrijven. Het doel van de LCC is om dit nog verder uit te breiden.

De LCC deelt eveneens kennis en ervaring met internationale officieel erkende producenten middels training en opleiding. De bedrijven in de coalitie doen onderzoeken in samenwerking met internationale universiteiten en helpen telers wereldwijd met de transformatie van hun bestaande gewassen naar cannabis. De randvoorwaarde die hieraan verbonden is, is dat er sprake moet zijn van een legale marktsituatie.

Leden van de coalitie zijn de bedrijven Grodan, Havecon, Hoogendoorn, Koppert, Ludvig Svensson, Meteo Systems, Oreon, PB Tec, Perfect Plants, Plantise, Royal Brinkman, Brightlabs, Themato, ProPharma Group en Sure Labotories.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

'Tuinbouw wil vooruit'

Tijdens het Commissiedebat Tuinbouw heeft voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland de nieuwe...

Beeldverhaal glastuinbouw

In het digitale magazine 'Zuid-Holland in beeld' van de provincie Zuid-Holland staat een mooi beeldverhaal...