Animatie Bollenrevolutie 4.0 over slim datagebruik

30-11-2021    09:49   |    Goedemorgen

Bollenrevolutie 4.0 lanceert samen met partners Agrisim B.V., Wageningen Universiteit en KAVB het slimme data-gedreven groei-informatie platform voor tulpenbollen. Dit systeem gaat over de koppeling tussen werkelijke en voorspelde groei.

"Met dit model kunnen we dus de potentiële opbrengst van tulpen in het veld voorspellen. Binnen het project Bollenrevolutie 4.0 heeft dit groeimodel van Wageningen University & Research, dat stamt uit de jaren ’90, een fikse opknapbeurt gekregen en wordt het in het onderzoek gevalideerd in meerdere tulpenrassen." 

Ingewikkelde materie
Met behulp van data, zoals klimaat-, satelliet- en perceeldata, worden telers in staat gesteld om optimale keuzes te maken in hun bedrijfsvoering en gewasproductie. Dat proces klinkt een stuk eenvoudiger dan het is. Om deze ingewikkelde materie helder te presenteren aan het vak, is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een bijzondere animatie waarin het proces van data verzamelen en de meerwaarde hiervan voor het bollenbedrijf helder wordt uitgelegd.

Doe ook mee!
"Met de lancering van dit nieuwsbericht willen we ook graag duidelijk maken wat het slimme data-gedreven groei-informatie platform eigenlijk inhoudt. Daarnaast zijn we zeer geïnteresseerd in uw feedback en benieuwd of deze eerste stappen ook voor u als bollenteler relevant zijn. Dus: ga naar het platform en kijk zelf! Dit is uw kans om een bijdrage te leveren aan een nieuwe manier van bollenkweken én ons binnen het onderzoek duidelijk te kunnen sturen in de juiste richting."

De animatie is hier te bekijken


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Veel plezier!

Onlangs is Andrei bij Lensli begonnen als nieuwe Menglijn Operator in de fabriek in Bleiswijk. Op Instagram...

Video: Voorkom lekkages

De kwaliteit van het oppervlaktewater in glastuinbouwgebieden is verbeterd, maar om de doelen van de Europese...