Arbocatalogus: veilig glas repareren na schade

Arbocatalogus: veilig glas repareren na schade

De Arbocatalogus glastuinbouw is uitgebreid met het onderwerp 'Veilig glas repareren na glasschade'. Dit gebeurde na beoordeling van de Inspectie SZW, aldus Glastuinbouw Nederland.

"Voor de sector is het goed dat dit onderwerp, waar veel ondernemers mee te maken hebben, is opgenomen in de Arbocatalogus. Dit praktische handboek is voor iedereen toegankelijk en draagt bij aan een veilige en gezonde sector", vertelt preventieadviseur Albert van der Burg van Stigas.

Bekijk hier het onderdeel Veilig glas repareren na glasschade in de arbocatalogus.

Voorkom ernstig letsel
Een najaarsstorm of hagel kan veel overlast en glasschade veroorzaken. Glastuinders zijn door een capaciteitsgebrek aan professionele beglazers vaak genoodzaakt glasschade aan het kasdek eerst zelf provisorisch te repareren. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Garandeer de veiligheid van je medewerkers en check altijd eerst de Arbocatalogus voordat iedereen aan de slag gaat. Daarmee voorkom je ernstig letsel.

Over de Arbocatalogus glastuinbouw
Ongelukken in je bedrijf of onnodig verzuim, als ondernemer zit je er niet op te wachten. Het uitzoeken van arboregels vraagt veel tijd en je hebt meer aan je hoofd. De Arbocatalogus biedt uitkomst, voor jou én voor jouw medewerkers. Dit praktische online handboek helpt bij het opzetten van een gezonde en veilige bedrijfsvoering. Voor de meest voorkomende knelpunten en aandachtsgebieden zijn oplossingen en aanbevelingen op een rij gezet. De inhoud wordt steeds geactualiseerd.

De Arbocatalogus is opgesteld in opdracht van en in samenwerking met Glastuinbouw Nederland, LTO Nederland, FNV agrarisch, CNV vakmensen en Plantum door Stigas.

Bekijk hier de volledige Arbocatalogus glastuinbouw.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie