Beloning ING als je geen contact geld opneemt

19-07-2019    11:08   |    Goedemorgen

ING gaat klanten belonen die minder vaak geld opnemen bij een automaat. De bank introduceert per 1 oktober een mogelijkheid voor klanten om korting te krijgen op de kosten van een betaalrekening. In ruil daarvoor moet dan wel betaald worden bij het opnemen van geld bij een automaat.

Dit bevestigt de bank vrijdag na berichtgeving van de Volkskrant. In de regeling worden de kosten voor een rekening verlaagd van 1,55 euro naar 1,25 euro per maand.
Per jaar kunnen klanten dus 3,60 euro besparen als ze helemaal niet pinnen. Voor elke keer geld opnemen bij een automaat wordt dan wel 80 cent betaald. Als jaarlijks vier keer of minder geld wordt opgenomen, zijn klanten dus voordeliger uit.

Het gaat om klanten met een Oranjepakket. Een woordvoerder kan niet vertellen hoeveel klanten dit pakket hebben, omdat dit concurrentiegevoelige informatie is.

Hoewel pinbetalingen minder kosten, zegt de voorlichter dat de kortingsregeling die nu wordt aangeboden voor de bank weinig verschil zal maken omdat veel klanten nu al minder vaak contant geld gebruiken.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Ontbijtje

Een blog van Thijs Jasperse voor Goedemorgen. Thijs is directeur en partner van Florpartners.