Benefits of Nature: laatste Meet&Focus van 2018

11-10-2018    09:40   |    Goedemorgen

Tijdens de Meet&Focus op 13 november 2018 zal gepraat worden over verduurzaming in andere sectoren. De netwerk- en inspiratiebijeenkomst wordt gehouden bij EcoChain in Amsterdam en start om 18:00.

EcoChain is de uitvinder van de footprintmethode waar Benefits of Nature groot mee is geworden. Het bedrijf doet echter niet alleen footprintberekening voor de tuinbouw, maar ook daarbuiten. Vandaar dat er gekozen is om over het thema 'Verduurzaming in andere sectoren' te praten in het pand van EcoChain. De Amsterdammers helpen elk bedrijf dat duurzame veranderingen wil maken en zullen uitleggen hoe ze dat doen tijdens de themapresentatie.

Daarnaast zal energiecommissaris Ruud Koornstra ook een presentatie geven. Hij weet uit eigen ervaring alles van ondernemerschap, politiek én duurzaamheid en is de ‘Energiecommissaris’ van Nederland. In die rol brengt Koornstra vernieuwers en beleidsmakers bij elkaar. Dat er nog bergen werk verzet moeten worden voor een succesvolle energietransitie, is zijn drijfveer. Ruud bracht al tal van relevante projecten op gang, waaronder de introductie van een creditcard voor CO2-compensatie. Ruud Koornstra bekleedt uiteenlopende voorzittersfuncties en is sinds 2016 voorzitter van de duurzame ondernemersvereniging De Groene Zaak. Ook was hij korte tijd politiek actief en zijn kennis van duurzaam ondernemen en de energietransitie is iconisch.

Na de pauze geven Pieter Verbeek (Asco Timber), Jacqueline Baar (Biomygreen) en Dick Verwij (Van der Knaap Groep) een pitch over hun bedrijf en hoe ze bezig zijn met duurzaamheid. Het programma start om 18:00 en zal rond 21:30 afgelopen zijn. Het event is bedoeld voor de Founding Fathers en Proud Members van Benefits of Nature. Kent u iemand die geen lid is, maar wellicht wel geïnteresseerd is in Benefits of Nature? Niet-leden kunnen éénmalig aanwezig zijn. Uiteraard hebben leden voorrang.

Meer informatie en aanmelden kan bij Benefits of Nature.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Lokale inzet energietransitie

'De innovatieve glastuinbouwsector loopt voor, met name op het gebied van de verduurzaming van warmte', opende wethouder Frank van Kuppeveld...