Beroep op werktijdverkorting om coronavirus

20-02-2020    10:07   |    Nu.nl

Een aantal Nederlandse bedrijven heeft een beroep gedaan op werktijdverkorting in verband met het coronavirus 2019-nCoV. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) desgevraagd, meldt Nu.nl.

"De aanvragen beginnen binnen te druppelen." De regeling voor werktijdverkorting bestaat al lange tijd, met als doel om bedrijven tegemoet te komen bij buitengewone omstandigheden, die lijden tot een verlies aan productie. "Waardoor er minder werk is voor de werknemers", licht de woordvoerder toe.

De werkgever kan dan voor die personeelsleden voor de niet-gewerkte uren WW aanvragen. Dat gaat dan wel net zoals bij het ontstaan van werkloosheid ten koste van de opgebouwde rechten. Werktijdverkorting is wat anders dan deeltijd-WW, een regeling die in het leven werd geroepen ten tijde van de economische crisis.

Van de werktijdverkorting werd ook gebruikgemaakt door bedrijven bij de uitbraken van SARS en Ebola, weet de woordvoerder van SZW. "Het gaat echt om een regeling voor een kortdurende periode, van maximaal 24 weken, voor zover dat is in te schatten."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: In het nieuw

Van der Voort Tomaten heeft in de kas in Brielle bedrijfskleding ingevoerd voor alle medewerkers, zo laat de...