Blog: Ben jij je omgeving?

Blog: Ben jij je omgeving?

Een weblog van Martine van der Meer. Zij is verantwoordelijk voor communicatie en HRM bij CombiVliet. Martine schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Ik las laatst een artikel dat je iemand kunt herkennen aan z'n omgeving; hoe je werkplek eruit ziet, hoe je slaapkamer eruit ziet. Dat is best interessant, want dat is iets wat je onbewust doet en waarbij in je je fijn voelt. Anders doe je het toch niet zo op jouw manier?

Daarom vind ik het ook zo leuk dat tijdens de Corona-tijd steeds meer meetings online plaatsvonden. Veel mensen werkten vanuit huis. Je kreeg een kijkje in het huis van je gesprekspartner. Wat zie je dan?
Ik zag mensen met een geplakte achtergrond vanuit het online programma. Zo'n beeld, waarbij een deel van je hoofd verdwijnt in de achtergrond. Deze mensen hebben niet de behoefte als mens open te zijn. Houden niet van verrassingen. In beeld zijn is al erg genoeg. Controle.

Dan zag je de mensen die op een speciale neutrale plek zaten. Witte muur. Neutraal schilderij op de achtergrond. Safe. Liefst zo min mogelijk persoonlijke 'dingen' in beeld, want dat dient geen doel. Stabiliteit. Tradities. Georganiseerd.

En mensen die gewoon gingen zitten waar het uitkwam, maakte niet uit waar. Dan kreeg je een stukje mee van deze persoon. Wat bovenstaande twee typen als not done zagen, vindt dit type dat allemaal ok. Flexibele typen. Houden van afwisseling en verandering. What you see, is what you get!

En de laatste groep mensen waren de mensen die bewust ergens ging zitten, met een bepaalde achtergrond. Het beďnvloeden van je gesprekspartners. Want iedereen ziet alles wat er gebeurt. Doelgericht. Het is leuk om hier slim mee om te gaan, om je als mens te laten zien.
 
Welk type ben jij?
 
Ik ben iemand die tussen de laatste twee typen in zit. Ik kijk wat er in beeld is, waar ik dan toevallig ben. Maar ik probeer wel het scherm zo te zetten dat ik geen witte achtergrond heb… Daar hou ik niet van. Ik merk ook dat als er iets in mijn omgeving gebeurde, wat anders was dan anders, dat mensen dat hebben onthouden. Terwijl ik dan ook hoop dat ze hebben onthouden wat ik heb gezegd natuurlijk, ha, ha!! En niet alleen die hond, kat of geit langs het beeld zagen lopen. Ik ben iemand van een georganiseerde chaos. Ik houd van ditjes en datjes die voor mij een doel hebben, maar voor iemand anders totaal overbodig kunnen zijn. Wat ik ook begrijp.
 
Wat is de boodschap van dit verhaal? Als je tevreden bent over jezelf en wat je doet, blijf dan vooral zoals je bent! Als je niet tevreden bent over jezelf of wat je doet, verander dit dan. Dat kun alleen jij namelijk...

Bron: Martine van der Meer

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie