Blog: 'De wereld op zijn kop'

13-04-2018    10:14   |    Dico Drost

Een weblog van Dico Drost, exclusief geschreven voor Goedemorgen. Drost is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop.

Misschien herkent u het? Je komt een winkel binnen en heel opvallend wordt er goedemorgen of goedemiddag gezegd. Sta je bij de kassa wordt er gevraagd of je alles hebt kunnen vinden. Het valt gewoon op.

Maar wat is er vandaag de dag normaal? Wat willen we? Hoe willen we met elkaar omgaan? Misschien heeft u wel eens gehoord van de SDG’s (Sustainable Development Goals). Dit zijn 17 doelstellingen waar u en ik ons zeker in kunnen vinden. Echter leven we in een wereld waarin de dag van vandaag en het persoonlijk belang op de voorgrond staan. Zodra je wilt werken aan de 17 SDG’s ga je al snel in botsing komen met de omgeving. Zo zijn er al meerdere personen in Brussel ontslagen omdat ze de SDG wat hoger op de agenda wilde.

Het is de wereld op zijn kop als aangeleerd moet worden om goedemorgen of goedemiddag te moeten zeggen en je op je baan moet letten als je goede dingen wilt doen in het leven.


Reacties (1)

Joost at 13.04.2018

Beste Dico,
Dit heeft te maken met de mentaliteit in het westen van Nederland.
In het westen is (bijna) iedereen druk met zijn eigen leven, tijd of aandacht voor de mede mensen is er niet meer.
Ik woon enkele jaren in het Oosten van Nederland, hier wordt je door onbekende mensen gewoon begroet op straat.
en zijn de mensen behulpzaam voor elkaar.
En in het zuiden van Nederland zeggen ze tegen de Westerlingen. daar heb je weer zo een stress kip uit het westen.
Het is maar net waar je woont.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Orchidee met Noorderlicht

Logico heeft een bijzondere nieuwe Phalaenopsis in het assortiment. De bloem is met fluoriserend groen en paars geverfd en draagt daarom de...