Blog: Geurende herinneringen

15-06-2018    09:50   |    Goedemorgen

Een weblog van Doriene Knuiman. Zij is Office Assistent bij ons team van TuinbouwCommunicatie. Ze schreef deze blog exclusief voor Goedemorgen.

De één houdt van dit en de ander houdt van dat. Dat maakt dat we allemaal verschillend zijn. Maar onze smaak verandert door de jaren heen natuurlijk ook. Voorheen moest je bij mij niet aankomen met een haring. Echter, sinds een aantal jaren ben ik er verzot op! Dat zelfde geldt voor parfum. Kocht ik vroeger altijd een wat frissere parfum, inmiddels ga ik toch voor de bloemige geurtjes. En over bloemige geurtjes gesproken………

Ik weet nog dat mijn moeder vroeger stapelgek was op Freesia’s. Volgens haar bestond er geen mooiere bloem voor op tafel die ook nog eens lekker rook. Dus elke vrijdag werden er op de markt twee bossen Freesia’s voor vijf gulden gekocht. Van deze twee bosjes werd één bos gemaakt en deze stond vervolgens tot de donderdag erna op tafel.

De freesia-periode heeft best lang geduurd. Toch moest deze bloem ruimte maken voor de roos. Bij voorkeur rood. De roos was het helemaal. Rozen binnen op tafel en buiten stamrozen voor in de tuin.  Deze werden eveneens op de markt gekocht. Wederom twee bosjes waar één bos van werd gemaakt. Deze rozen roken minder heftig dan de freesia’s, maar stonden toch wel iets sjieker op tafel.

Na de sjieke periode was mijn moeder even klaar met de bloemen op tafel. In plaats daarvan kwamen stenen beeldjes en een oliebrander. Afgezien van het feit dat de olie nimmer de heerlijkheid van een freesia kon benaderen, was het  visueel natuurlijk ook bij lange na niet zo aantrekkelijk.

Gelukkig zijn de bloemen inmiddels wedergekeerd, maar meestal wel in de vorm van een bloemstukje. De oliebrander staat er dan braaf naast.

Zelf ben ik gek op Chrysanten. Ik vind ze helemaal geweldig en je doet mij geen groter plezier dan een mooie bos kleurrijke en geurende chrysanten. Mijn wederhelft maakte in het begin van onze relatie de fout om te denken dat rode rozen de bloemen van de liefde waren. Misschien voor veel mensen wel, maar die vlieger ging voor mij niet op. Heb al vrij snel duidelijk gemaakt dat als je mij echt blij wilt stemmen, het de chrysanten zijn die daarvoor kunnen zorgen. En dan het liefstzoveel mogelijk kleuren door elkaar. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Er is er weer eentje jarig!

Onze fotograaf Glenn is jarig. Niet dat hij veel tijd heeft om jarig te zijn, want hij moet KAS Magazine opmaken. Die gaat immers maandag...