Blog: Iedereen kerstboom eruit en kamerplant erin

10-01-2020    11:03   |    Joost Joling

Een weblog van Joost Joling. Hij is hoofd Bemiddelingsbureau Planten bij sierteeltmarktplaats Plantion. Joling schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Allereest voor iedereen een heel gelukkig en gezond 2020 toegewenst.

Tuincentra hebben drukke maanden achter de rug met de kerstverkoop en zijn volop bezig met de uitverkoop van de restanten van de kerstartikelen. Ieder tuincentrum heeft wel zijn eigen visie over de verkoop van kerstartikelen. Zo verkoopt de een alleen kerstbomen en heeft de ander een compleet assortiment inclusief kerstballen en -versieringen. Steeds vaker zie je dat ook hier de beleving steeds belangrijker wordt en dat je met beleving een heel groot publiek kunt trekken. Kijk maar naar een gerenommeerd tuincentrum in Duiven. Met bussen komen ze hier naar toe! Je waant je echt in een kerstbeleving en dat trekt consumenten! Het is een dagje uit.

Als tuincentrum moet je keuzes maken. Verkoop ik alleen nog kerstbomen of wil ik zo compleet mogelijk zijn? Kan ik een beleving creëren? En wil ik compleet zijn, dan moet het ook echt compleet zijn. Ik denk dat het heel belangrijk is om dit voor jezelf af te vragen. Als een consument de verwachting heeft om te kunnen slagen en dit niet kan, dan is dit een teleurstelling en dan ben je verder van huis. Door duidelijk te zijn, bereik je meer. Zo ken ik tuincentra die al een keuze hebben gemaakt en enkel nog kerstbomen inkopen en in januari meer de focus leggen op de kamerplanten. Dit biedt kansen, want kamerplanten zijn hot! Er is zo’n prachtig assortiment kamerplanten verkrijgbaar en daarover wil een consument geadviseerd worden. Kansen genoeg zou ik zeggen!

Voor iedereen de ‘kerstboom eruit en een kamerplant erin’.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws