Bom-Lemstra in Brabant

11-06-2021    10:06   |    Goedemorgen

Voorzitter Adri Bom-Lemstra legt deze weken werkbezoeken af aan diverse regio’s van Glastuinbouw Nederland. De uitgebreide regiotour volgt na de zomer, maar nu al bezoekt zij ondernemers verspreid over het land. Na Drenthe vorige week, was de beurt nu aan Noord-Brabant. Daar werd, samen met bestuurslid Jean Aerts en regiocoördinator Wendy Klijn, onder andere een bezoek gebracht aan plantenkwekerij Brabant Plant.

De nieuwe voorzitter hecht niet alleen veel waarde aan het bezoeken van leden in de diverse regio’s – Zuid-Holland is vanwege haar vorige functie bij de provincie immers al bekend terrein – maar Adri Bom-Lemstra wil ook graag de diversiteit aan glastuinbouwbedrijven ervaren. Vandaar de keuze voor een bezoek aan Brabant Plant in Haarsteeg, toeleverancier van uitgangsmateriaal voor de professionele tuinbouw. In het gesprek met Adri en Jean vroeg ondernemer Tiny van den Berk vooral aandacht voor de dossiers gewasbescherming/plantgezondheid, stikstof en hygiëne.

Weerbare planten
Brabant Plant is een familiebedrijf met een oppervlakte van 12 ha. De plantenkwekerij ligt geïsoleerd van andere kwekerijen en met het oog op plantgezondheid is dat een voordeel, meent Tiny van den Berk. “Kijkend naar de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen hebben opkwekers nog totaal geen extra ruimte gekregen ten opzichte van reguliere kwekers. Dat is best een frustratie, niet alleen voor de opkweekbedrijven, maar feitelijk voor de hele keten. Het helpt namelijk om middels gezonde, weerbare planten een goede start te maken van het traject door de keten. Hier moet Glastuinbouw Nederland absoluut voor blijven knokken”, zo geeft hij de voorzitter mee.

Lees hier meer


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws