Broekhof wint Innovation Award op HortiContact

Broekhof wint Innovation Award op HortiContact

Broekhof Verpakkingen B.V. heeft met haar Recy100 folie de HortiContact Innovation Award gewonnen. Gisteren werd de winnaar tijdens de beurs bekendgemaakt in De Lounge.

Plastic bloemenhoezen en krimpfolie belanden nog te vaak in de verbrandingsoven. "Zonde, want dit materiaal is oneindig te recyclen. Het is gemaakt van 100% gerecycled materiaal dat afkomstig is van plasticafval uit de horti-sector", vertelt Suzanne Hiddink, Marketing Manager bij Broekhof. Het plasticafval wordt ingezameld bij bloemverwerkers door heel Europa en teruggebracht via de Nederlandse veilingen naar Kras Recycling. Circular Plastics maakt vervolgens nieuw folie, waarvan Broekhof onder andere nieuwe bloemenhoezen maakt. Groot voordeel is dat hier ruimschoots wordt voldaan aan wetgeving in Engeland voor plastic verpakkingen, die een aandeel van 30% gerecycled materiaal vereist. Hiermee wordt vooruit gelopen op de Europese wetgeving die dezelfde eisen stelt vanaf 2025.

De jury van de HortiContact Innovation Award was van mening dat het product van Broekhof de winnaar van de Innovation Award moest zijn en bekroonde het product van Broekhof gisteren op HortiContact. In De Lounge reikte juryvoorzitter Maurice Wubben de award uit. Daarmee liet het Broekhof Signify met GrowWise en PATS-drones met PATS-C achter zich.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie