COFRA neemt Dalsem over

13-01-2022    10:26   |    Goedemorgen

COFRA Holding is verheugd de overname van Dalsem, een toonaangevend ontwikkelaar van complete hightech kasprojecten wereldwijd, bekend te maken.

Dalsem werd opgericht in 1932. Dit familiebedrijf wordt inmiddels geleid door de derde generatie en is stevig in de innovatieve Nederlandse tuinbouwsector geworteld. De organisatie heeft wereldwijd een reputatie als professionele en betrouwbare partner in internationale hightech kasprojecten. Het doel van Dalsem is de ontwikkeling van energiezuinigere, lokale systemen voor de productie van voedzaam voedsel te steunen.

Dankzij haar geavanceerde technische expertise kan Dalsem grootschalige projecten op elke locatie opzetten. De organisatie staat bekend om haar vermogen om projecten van ontwerpfase tot installatie te beheren en uit te voeren. Doordat veel componenten in eigen huis worden ontwikkeld, kan Dalsem goed op de behoeften van telers en investeerders inspelen en het end-to-end-proces beheersen.

COFRA verwerft alle aandelen in Dalsem, onder voorbehoud van mededingingsgoedkeuring. Jan Pieter Dalsem blijft aan als algemeen directeur van Dalsem en zal, in nauwe samenwerking met COFRA, de onderneming verder versterken.

Boudewijn Beerkens, CEO van COFRA: “Deze overname vormt, net zoals de acquisitie van Sunrock in 2020 en de investering in Intelligent Growth Solutions (IGS) vorig jaar, onderdeel van de diversificatiestrategie van COFRA. Daarbij ligt de nadruk op de aanpak van de grootste sociale en milieu-uitdagingen waar de wereld voor staat. Gecontroleerde duurzame landbouw zal de komende decennia van essentieel belang zijn om in de wereldwijde voedselbehoefte te voorzien. Dalsem behoort mondiaal tot de meest bekwame ondernemingen in deze sector. Zij biedt niet alleen een unieke totaaloplossing aan voor zowel ervaren als nieuwe telers, maar doet dit bovendien met een beproefd commercieel model dat een solide basis vormt voor verdere investeringen. Wij zien ernaar uit om Dalsem aan de portefeuille van COFRA toe te voegen en de onderneming te begeleiden in haar verdere expansie in de Verenigde Staten, Europa en elders. Dat Jan Pieter leiding aan de onderneming blijft geven, verheugt me zeer.”

Jan Pieter Dalsem, eigenaar en algemeen directeur van Dalsem: “Ik ben enorm enthousiast over dit volgende hoofdstuk voor onze onderneming, 90 jaar na de oprichting, en verheug me erop dat wij straks integraal deel van de COFRA-portefeuille uitmaken. Onze toekomst is in goede handen bij COFRA, een gevestigd familiebedrijf dat vanuit een sterke basis in Nederland wereldwijd actief is. Ik kijk er naar uit om samen duurzame voedselproductiesystemen op nieuwe gebieden te introduceren en zo bij te dragen aan de verbetering van de veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van voedsel wereldwijd”.

Financiële details worden niet bekendgemaakt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Veel plezier!

Onlangs is Andrei bij Lensli begonnen als nieuwe Menglijn Operator in de fabriek in Bleiswijk. Op Instagram...

Video: Voorkom lekkages

De kwaliteit van het oppervlaktewater in glastuinbouwgebieden is verbeterd, maar om de doelen van de Europese...