Commerciële voertuigen... dit is de top 5!

26-08-2019    10:38   |    Goedemorgen (Foto: mercedes-benz.nl)

Tradus, de mondiale marktplaats voor gebruikte commerciële voertuigen, heeft de data van de afgelopen zes maanden grondig doorgenomen. Hieruit is een top 5 van bestsellers in de categorieën constructie, transport en landbouw naar voren gekomen.

Met ruim 75.000 advertenties in de rubriek Transport, meer dan 60.000 advertenties in de rubriek Landbouw en ongeveer 42.000 advertenties in de categorie Constructie mag TRADUS zich tot de toonaangevende platformen voor gebruikte commerciële voertuigen en zware machines rekenen. Hieruit haalt de data-driven marktplaats voldoende gegevens om te zien welke constructie-, landbouw- en transportvoertuigen en –machines het populairst zijn. De analyse onthult welke merken en typen een voorsprong hebben.
 
1. Transport: Mercedes-Benz bezet 3 plaatsen in de top 5
Bij de lancering in 1995 sleepte de Mercedes-Benz Sprinter datzelfde jaar de titel Bestelwagen van het Jaar binnen. Vandaag de dag is het nog steeds een van de bestverkochte voertuigen in zijn klasse. Sprinters zijn momenteel de meest gezochte voertuigen in de categorie Transport bij TRADUS, gevolgd door de Ford Transit en Iveco Daily. Dat ook naar zwaarder materieel voldoende vraag is, bewijst de Mercedes-Benz Actros op plaats vier. In totaal staat het merk met niet minder dan drie modellen in de top 5.
 
1e plaats               Mercedes-Benz Sprinter
2e plaats               Ford Transit
3e plaats               Iveco Daily
4e plaats               Mercedes-Benz Actros
5e plaats               Mercedes-Benz Vito
 
2. Landbouw: veel diversiteit – boeren zijn kieskeurig
Het Beierse kwaliteitsmerk Fendt blijkt een hit onder boeren en domineert de top 5 van landbouwvoertuigen. Op de voet volgt Massey Ferguson, een merk dat op het gebied van keuze in het aanbod nauwelijks gelijken kent. Ook New Holland, Kubota en John Deere – met de gewilde graslandvariant – hebben een podiumplek verworven.
 
1e plaats               Fendt Farmer
2e plaats               Massey Ferguson MF
3e plaats               New Holland T
4e plaats               Kubota M
5e plaats               John Deere 6230
 
3. Constructie: minigravers uit Japan en echte constructie-iconen domineren hier
De in 1953 geïntroduceerde JCB graaflaadmachine is tegenwoordig een begrip en voert daarom logischerwijs de top 5 in de categorie Constructie aan. Volvo wielladers zijn eveneens in trek en volgen op de tweede plaats. Plaats drie, vier en vijf worden bezet door Japanse minigravers. Ze zijn eenvoudig bedienbaar en kunnen zonder moeite tot zes ton verplaatsen, soms zelfs meer. Deze mini’s zetten een echte trend.
 
1e plaats               JCB 1-3
2e plaats               Volvo L
3e plaats               Hitachi ZX
4e plaats               Komatsu PC
5e plaats               Kubota KX


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws