Debat tijdens Internationale plantendag 2019

15-05-2019    16:30   |    Goedemorgen

Op 16 mei start het driedaagse event in kader van de internationale plantendag 2019. De Nederlandse sector van zaden en jonge planten, koploper in de wereld, zet de plant rond deze dag flink in ’t zonnetje. Waarom? Planten zijn van levensbelang en dus buitengewoon belangrijk.

Op donderdagavond 16 mei organiseren alle brancheorganisaties uit de land- en tuinbouw Het EU land- en tuinbouwdebat. Negen politieke partijen presenteren hun visie over de land- en tuinbouw de komende vier jaar. Daarnaast gaan ze met elkaar in debat over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), Handel, CRISPR-Cas, Kringlooplandbouw, Klimaat, Eiwit, Gewasbeschermingsmiddelen en de Nederlandse plantenkennispositie.
Deelnemers aan het debat zijn: Annie Schreijer-Pierik (CDA), Derk Jan Eppink (FvD), Jasper Groen (GroenLinks), Jan Huitema (VVD), John Nederstigt (D66), Geert Ritsema (SP), Bert-Jan Ruissen (SGP), Marco van der Wel (PvdD) en Auke Zijlstra (PVV).
Het debat is live te volgen via: www.nieuweoogst.nu/live

Natuurgras
Wethouder Richard de Mos opent donderdagochtend samen met Attje Kuiken, voorzitter van de commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in de Tweede Kamer, het driedaagse event op een interactieve verrassende manier. Tijdens de opening staat natuurgras centraal.
Gedurende drie dagen worden er veel evenementen zoals o.a. een science battle en een masterclass voor biologiedocenten georganiseerd. Ook is het publiek welkom om een kijkje te nemen in de fascinerende kas.Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws