Goedemorgen Tech: Stormloop subsidie elektrische trucks

Goedemorgen Tech: Stormloop subsidie elektrische trucks

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Tekstxtra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld en waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer vertelt hij over de grote vraag naar elektrische trucks.

De AanZET-subsidie voor de aanschaf van nieuwe elektrische vrachtwagens is binnen 24 uur al op. Bedrijven konden sinds 9 mei subsidie aanvragen en op die dag was er al bijna drie keer zoveel subsidie aangevraagd dan er aan budget beschikbaar was. De overheid gaat het geld onder de inschrijvers nu verloten.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zegt dat er voor ruim 35 miljoen euro aan subsidie is aangevraagd, terwijl er voor dit jaar maar 13,5 miljoen euro beschikbaar was.

Hoeveel bedrijven subsidie hebben aangevraagd, wordt niet genoemd. Bedrijven konden maximaal 131.900 euro per vrachtwagen aan subsidie aanvragen. Er is dus voor minimaal 265 elektrische vrachtwagens subsidie aangevraagd. Bedrijven of groepen ondernemingen mochten subsidie aanvragen voor maximaal 20 vrachtwagens.

AanZET staat voor Aanschafsubsidie Zero Emissie Trucks. Daarmee wilde de overheid bedrijven helpen met het prijsverschil tussen dieselvrachtwagens en elektrische vrachtwagens te verkleinen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie