Half miljoen thuiswerkers worden in de gaten gehouden

Half miljoen thuiswerkers worden in de gaten gehouden

Vakbond CNV constateert, op basis van een peiling onder 1.200 thuiswerkers, dat de werkgever bij één op de tien van hen middels software controleert of zij wel aan het werk zijn. Omgerekend betekent dit dat ruim een half miljoen werkenden in Nederland op deze manier in de gaten worden gehouden.

"Dat kan zomaar niet", waarschuwt vakbondsvoorzitter Piet Fortuin in het AD. "Juridisch gezien mag dit alleen in uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld als er een ernstig vermoeden van misbruik is." Ook noemt hij de monitoring onnodig en ineffectief. "Dit werkt vaak averechts en draagt veelal niet bij aan meer productiviteit." CNV adviseert werkgevers juist te investeren in het welzijn van hun thuiswerkende personeel.

Die voelen zich eenzaam of zitten tegen een burn-out aan, zo blijkt. Een psychisch noodhulpfonds, waarom de vakbond het kabinet eerder vroeg, zodat leidinggevenden en vertrouwenspersonen kunnen worden bijgeschoold, is er behalve een handreiking van 5 miljoen euro concreet nog niet. "Wij roepen het kabinet op om hier snel werk van te maken", zegt Fortuin.

Bron: AD

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie