Hoe nanobubbles DO (en winst) maximaliseren

29-07-2021    08:30   |    Goedemorgen

Vanwege hun unieke structuur zijn nanobubbles efficiënt in het verbeteren van water in diverse stadia van de groeicyclus van de plant. Hun langdurige aanwezigheid in water en inherente vermogen om efficiënt zuurstof over te brengen en verplaatsen rond plantenwortels kan de kosten van O2-gebruik verminderen en een beter waterkwaliteitsniveau bereiken.

Met de oude beluchtingsmethoden waren telers beperkt in de hoeveelheid DO die ze konden behalen in hun irrigatiewater. Met nanobubbles kunnen telers tot 300% meer DO behalen met nagenoeg perfecte gasoverdracht en voortdurend hoge DO-overdracht van water naar wortels. De kosten van zuurstofinput zijn lager, en geen andere middelen zijn benodigd (zoals ozon in oudere systemen die beperkte DO-generatie bieden).

Zodoende heeft met nanobubbles verrijkt water bewezen de waterkwaliteit en bodemmycologie, wortel- en plantgezondheid te verbeteren terwijl het behandelings- en zuurstofkosten verlaagt. Veel telers hebben ook een toename in de opbrengst gezien.

Gezondere wortelstelsels met een groter oppervlak en bescherming tegen pathogenen behalen meer opname van voedingsstoffen die de teeltperiode in bepaalde gewassen kan verkorten en daardoor meer omzet kan genereren voor telers.

Als het gaat om duurzaamheid vermindert nanobubble-technologie de noodzaak voor koelers (die kostbare stroom verbruiken) en preventieve behandelingen met chemicaliën. Dit is een enorm voordeel voor telers die hun stroomverbruik willen verlagen en de impact van hun bedrijf op het milieu willen verminderen.

Snelle installatie en snelle resultaten
Nog een belangrijk voordeel van nanobubble-technologie is dat het eenvoudig is te installeren, integreren en onderhouden in uw huidige irrigatiesysteem. Er is geen leercurve voor telers, en integratie is net zo simpel als het installeren van een nieuwe pomp. Met Moleaer’s nanobubble-technologie kunnen telers de waterkwaliteit op afstand online monitoren en per sms of e-mail updates krijgen.

Na installatie is de toename in DO rond plantenwortels bijna onmiddellijk. Dit is bevestigd in onderzoeken, die hebben aangetoond dat als de nanobubble-technologie eenmaal draait, doelniveaus van DO in mengtanks voor voedingsstoffen en druppelaars snel worden behaald. Voordelen in wortelgezondheid en potentiële opbrengst worden nagenoeg direct behaald.

“Voor mij is de techniek van Moleaer een ontbrekend puzzelstukje. Vanaf het begin van het seizoen heb ik een hele gezonde wortelontwikkeling gehad en stonden de planten er goed op. De planten hebben meer energie gehad, want onze opbrengst is een flinke stap vooruit gegaan met over het algemeen grovere vruchten”, zegt Rob van Enckevort van De Peelkroon. Download het e-book voor meer informatie over hoe nanobubbles kunnen bijdragen aan maximalisatie van DO en winst.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Vakkundig

Op de locatie Next van Duijvestijn Tomaten worden de nieuwe tomatenplantjes voor de belichte kas er vakkundig...

Hoog bezoek Beyond Chrysant

Hoog bezoek voor Beyond Chrysant. Vertegenwoordigers van de Indonesische ambassade lieten zich bijpraten over...