Hyacintenverkoop voor jonge mensen met kanker

21-01-2020    09:47   |    Goedemorgen

Koop vrijdag 24 januari hyacinten in het ziekenhuis of bij Ranzijn Tuin & Dier en steun jongvolwassenen met kanker. Voor de zesde keer organiseert het AYA Zorgnetwerk samen met de Nederlandse hyacintenkwekers deze hyacintenactie.

Op vrijdag 24 januari staat in 22 ziekenhuizen een hyacintenkraaam. Bij filialen van Ranzijn Tuin & Dier zijn potjes hyacinten te koop. De opbrengst gaat naar zorg voor jongvolwassenen met kanker, ofwel: AYA’s. 
 
Jaarlijks krijgen in Nederland 2.700 jonge mensen tussen  de 18 en 35 jaar kanker. Van hen overlijdt 20%.  Kanker op jongvolwassen leeftijd heeft grote gevolgen voor  opleiding, werk, sport, zelfstandigheid, relaties en vruchtbaarheid.  Kanker op deze jonge leeftijd is zeldzaam en zijn er weinig  leeftijdsspecifieke behandelingen. Van eventuele klachten door de  behandeling, zoals vermoeidheid en chronische pijnklachten, kunnen AYA’s een heel leven last hebben.  
 
Hyacintenkraam in ziekenhuizen Hyacintenkwekers en bloemenveilingen Royal FloraHolland en Plantion zetten zich in voor de verbetering van zorg voor AYA’s. Hyacintenkwekers doneren ook in 2020 ruim 5.000 bossen  snijhyacinten. Royal FloraHolland, Plantion, Van der Slot transport,  Hobaho, Broekhof en Twinpack werken belangeloos mee aan de  actie. Vrijwilligers van Roche Nederland helpen de AYA’s en  zorgprofessionals bij de verkoop.
 
Bloemenveiling Royal FloraHolland en Plantion trappen op 24 januari om 6.30 uur af met een veiling aan de retail. De opbrengst van de eerste kar hyacinten doneren zij aan het AYA Zorgnetwerk. Daarna nemen tweeëntwintig ziekenhuizen  erbonden aan het AYA Zorgnetwerk het over. Vanaf 9.00 uur start de verkoop in de hal van de ziekenhuizen.
 
Bol-op-pot kweker HL.Hogervorst en tuin- en dierspecialist ‘Ranzijn Tuin & Dier’ nemen sinds vorig jaar deel aan de actie, samen met Flowerboost, Multiflora en  Floria Media. Dankzij deze samenwerking is de HAYAcinten actie dit jaar voor de tweede keer buiten de ziekenhuizen te vinden. Van 25 januari tot 9 februari 2020 biedt Ranzijn bol-op-pothyacinten te koop aan waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk. 

Lees hier meer over de actie
 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Mooi

Leliekweker Paul Sonneveld hoopt dat iedereen zich vandaag mooi voelt, zegt hij op Instagram. Met zo'n fraai...